La calor i l’estiu són sinònims de temporada de piscina! Com cada any molts infants gaudeixen d’estones de banys refrescants plens de diversió, beneficis pel desenvolupament i activitat física.  

Avui et volem recordar algunes de les mesures de seguretat essencials a l’hora de banyar-te a la piscina.  

Pren nota! 

  1. No perdem de vista als més menuts. Els infants han d’estar vigilats en tot moment per un adult, i aquest ha d’evitar qualsevol distracció com ara un telèfon mòbil. Encara que a la piscina hi hagi socorrista no has d’abaixar la guàrdia. Una bona manera de vigilar als petits és participant en els seus jocs.  
  2. Sortir de l’aigua cada mitja hora. Més o menys cada mitja hora és important que sortim de l’aigua per hidratar-nos, descansar i per tornar a aplicar protecció solar. És bon moment per jugar a jocs tranquils fora de l’aigua però vigilant l’exposició al sol.  
  3. Si els nens o nenes no saben nedar, és important preparar els braçals o les bombolles. Si l’infant no sap nedar, cal equipar-lo amb algun dispositiu de flotabilitat que li generi confiança. Però és molt important ensenyar nedar als nens i nenes com més aviat millor.  
  4. Vigilar que les criatures no accedeixin soles a la piscina. Cap nen/a pot accedir a les piscines sense un adult.  
  5. Atenció amb les corredisses i les empentes. S’ha d’evitar córrer pels voltants de les piscines i no es pot jugar a donar-se empentes o tirar-se de manera perillosa en zones de poca profunditat. S’han de respectar les normes de seguretat de cada piscina. 
  6. Vigila amb les piscines inflables. No és recomanable que els nens petits de 0 a 6 anys es banyin amb piscines inflables, aquestes no garanteixen unes bones condicions higièniques i de seguretat.  
  7. Porta sempre ulleres de natació i xancletes. SI vols evitar fongs, les xancletes són un complement imprescindible! I per protegir els ulls quan bussegem calen unes ulleres de natació.  
  8. Passa per la dutxa! Tant abans de banyar-te com en acabar cal passar per la dutxa. Si vols evitar fongs i problemes de pell és important treure el cloro de la piscina amb una dutxa i tot seguit posar-te crema hidratant i canviar-te el banyador per un de sec o per roba interior.  
  9. No et tiris de cop dins de l’aigua. Cal vigilar amb els canvis de temperatura. Entra dins de la piscina a poc a poc perquè el cos s’acostumi al canvi. Has de tenir més precaució els dies més calorosos i després de prendre el sol. Després de menjar cal esperar-se un temps prudencial d’entre 1 i 3 hores, sempre en funció del que s’hagi menjat. 
  10. Actuar ràpidament i serenament en cas d’emergència. Tingués un mòbil sempre a mà i si l’infant té problemes dins de l’aigua s’han de fer les actuacions necessàries per ajudar-lo, en cas que faci falta s’ha de trucar al 112.  

Segueix aquestes mesures de seguretat i gaudeix d’una bona jornada de piscina en família i amics!

Share
This

Post a comment

*