L’augment de les temperatures fa que el cos suï com a mecanisme natural, ja que s’autoregula i intenta mantenir una temperatura idònia. Ara bé, si sues inclús quan la temperatura és fresca o quan estàs en repòs, possiblement tens hiperhidrosis. Avui et parlarem dels símptomes de la suor excessiva i  com es pot combatre.

Abans de tot, és important que sàpigues que no hi ha cap causa particular per a aquesta condició. Així doncs, pots patir hiperhidrosi hereditària, per la menopausa o per altres patologies com la diabetis, tiroides o infeccions. De tota manera, si actualment tens episodis d’estrès o d’ansietat el teu cos patirà canvis hormonals que faran que suïs més del normal. 

Els símptomes més comuns

Per poder detectar la hiperhidrosi, has de fixar-se si aquestes són les teves molèsties: 

  • Palmells de les mans humits
  • Sola dels peus humida
  • Sudoració amb freqüència que remulla la roba 

Combatre la suor

Per tal de poder resoldre aquesta patologia és important que et posis en contacte amb el teu metge o farmacèutic de confiança, de manera que et puguin orientar amb les diverses tècniques existents o en tractaments orientats a reduir la suor excessiva. 

Tanmateix, hi ha hàbits que et poden ajudar a reduir la suor:

  • Banya’t diàriament. Estaràs reduint els bacteris del cos, fent que no el cos no hagi de lluitar contra tants agents externs. 
  • Canvia de mitjons sovint. Si et suen molt les plantes del peu, és important que mantinguis la zona ben neta. Per tant, canviar-te la roba interior amb més freqüència és una bona solució contra els efectes de la suor en excés. 
  • Incorpora tècniques de relaxació. Un altre hàbit per combatre els símptomes de la sudoració és participar en tècniques de relaxació com la meditació o el ioga, ja que estaràs combatent els signes d’ansietat que et provoquen la hiperhidrosi. 
  • Tingues una dieta sana i equilibrada. L’alimentació és sovint el punt de partida de moltes patologies. Et recomanem que mantinguis una dieta sana i equilibrada, sempre juntament amb una bona hidratació per poder tenir un bon control de la temperatura corporal. 

Sovint la sudoració excessiva pot ser vergonyosa o pot fins i tot provocar infeccions, per tant, és important que consultis amb un professional i posis remei a la causa de la hiperhidrosi.

Share
This

Post a comment

*