Per què és essencial practicar uns hàbits higiènics saludables? Una higiene íntima diària és clau per a sentir-te còmoda i reduir el risc d’infeccions; sobretot en etapes en les quals la zona vaginal es veu directament afectada pels canvis hormonals.

Sabies que la vagina realitza per si mateixa una activitat de neteja? Cada dia genera un flux blanquinós (flux vaginal) que saneja les parets vaginals. El nivell d’acidesa d’aquest flux vaginal (anomenat pH vaginal) contribueix a prevenir possibles infeccions. Per això, si s’altera, pot provocar infeccions i també l’aparició de sequedat, picor i dolor en mantenir relacions sexuals o en orinar. És recomanable demanar consell mèdic si apareix alguna d’aquestes molèsties.

Quins són els hàbits higiènics més adequats?

En aquesta etapa, la disminució del flux vaginal i l’envelliment dels teixits afavoreixen l’aparició d’infeccions vaginals o urinàries. Per a evitar l’aparició d’infeccions vaginals o urinàries, t’aconsellem que segueixis unes pràctiques d’higiene saludables:

  • Neteja’t una vegada al dia amb aigua i sabó neutre o lleugerament àcid (això és un sabó de pH = 7 o lleugerament inferior) per a no trencar l’equilibri del pH vaginal. En aquest punt, és important que optis per sabons específics per la zona.
  • Després d’anar al bany, has de netejar-te de davant cap endarrere.
  • No oblidis rentar-te bé abans i després de mantenir relacions sexuals.
  • En la mesura del possible, usa roba interior de cotó i evita la roba interior ajustada o els panties.
  • En el moment de la rentada, pots usar tovalloletes o altres productes específics per a la higiene íntima. Les tovalloletes humides són ideals per a mantenir una higiene fora de casa.
  • Durant la menstruació canviar amb freqüència les compreses o els tampons. Utilitzar absorbents hipoal·lergògens i 100% de cotó.

 

A més, des de farmàcia De Mar posem a la teva disposició complements alimentaris per reforçar la teva salut íntima. Consulta’ns qualsevol dubte que tinguis!

Share
This

Post a comment

*