L’estiu i les altes temperatures ja han arríbat i cal tenir especial atenció per no patir conseqüències mèdiques importants.

L’excés de calor en moltes ocasions pot suposar un perill per la salut i pot contribuir a agreujar una malaltia crònica. Has d’evitar estar molta estona exposat/ada a altes temperatures perquè el teu cos pot deshidratar-se o inclús patir un cop de calor.

Presta especial atenció als infants i a les persones d’edat avançada, ja que són els grups d’edat amb més risc.

Per protegir-te de la calor has d’intentar evitar que et toqui el sol directament i nosaltres tenim la solució!

  • Quan surtis de casa protegeix-te amb una gorra o un barret.
  • Hidratat sovint, porta una botella d’aigua sempre amb tu.
  • Utilitza roba lleugera que sigui de colors clars.
  • Evita les hores de més sol i busca sempre l’ombra.
  • Quan estàs a casa tanca les persianes on toca el sol directament durant un període llarg d’hores.
  • Al vespre o a la nit obra les finestres per refrescar la llar.

Beure molta aigua és molt important en èpoques caloroses perquè el nostre cos perd líquid en forma de suor. S’aconsella que t’avancis a la set i proporcionis líquid al teu organisme abans que ho demani.

Els àpats lleugers són grans aliats durant l’estiu, la fruita i les amanides són aliments que t’ajuden a tornar al cos les sals que vas perdent durant el dia amb la suor. Per contra, les begudes alcohòliques i els menjars molt calents és aconsellable que s’evitin, ja que col·laboren a augmentar la deshidratació i acostumen a aportar grans quantitats de calories.

Un aspecte molt important I que no podem deixar passar per alt és la protecció solar! T’has de ficar protecció solar els 365 dies de l’any. Com a mínim has d’utilitzar un protector amb un SPF de nivell 15 a 30, però durant els mesos d’estiu és preferible aplicar un fotoprotector de SPF superior a 30. Acostumat a aplicar la crema protectora entre 20 i 30 minuts abans d’exposar-te al sol i si tens alguna taca o cicatriu a la pell, cobreix aquella zona perquè no et quedi marca.

Davant l’aparició de símptomes provocats per les altes temperatures com el malestar general, mal de cap, confusió o el pols dèbil entre d’altres, no dubtis en demanar ajuda a professionals del sector mèdic.

Adopta totes aquestes mesures de prevenció i evita que la calor extrema passi factura a la teva salut. Gaudeix l’estiu de manera segura!

Share
This

Post a comment

*