L’afirmació que una dona embarassada ha de “menjar per dos” no és del tot correcta i pot resultar molt confusa per a les futures mares. Durant l’embaràs, el cos de la mare proporciona refugi al nadó. A més, és a través d’ella que el nadó rep l’oxigen i els nutrients necessaris per a la seva supervivència i desenvolupament. Per tant, una dieta variada i equilibrada és de gran importància, tant per a la mare com per al nadó. A més de ser essencial per al creixement del fetus, contribueix al bon progrés de l’embaràs, a la prevenció de tota mena de petites malalties i a una ràpida recuperació després del part.

La dieta recomanada per a una dona embarassada és molt similar a la de qualsevol dona adulta. La futura mare s’ha d’assegurar que es compleixin totes les seves necessitats vitamíniques i minerals. Tanmateix, abans i durant l’embaràs s’hauria de prestar especial atenció a certs nutrients com el calci, la vitamina D, el ferro i l’àcid fòlic; ja que són essencials per garantir un desenvolupament òptim del nadó. Per satisfer plenament aquestes necessitats, cal una dieta variada i equilibrada. No obstant, a vegades pot ser insuficient i és en aquest moment quan cal recórrer a algun suplement diari de vitamines i minerals.

Calci i Vitamina D

El calci i la vitamina D són nutrients que treballen junts per mantenir, tant a la mare com al nadó, sans i saludables. Són essencials per a diverses funcions del cos, particularment per al desenvolupament de l’esquelet i les dents del nadó. Els productes lactis són exemples d’aliments rics en calci i vitamina D. A la farmàcia us podem assessorar sobre com satisfer les necessitats d’aquests dos nutrients.

El Ferro

El ferro és un altre nutrient fonamental perquè és un component essencial de les proteïnes, especialment en certs enzims i en l’hemoglobina continguda en els glòbuls vermells. Les dones necessiten més ferro durant l’embaràs a causa de l’augment de la massa de glòbuls vermells. Durant el tercer trimestre, el fetus emmagatzema els dipòsits de ferro que necessitarà durant els primers sis mesos de vida. El ferro es troba en diversos aliments, incloses les carns vermelles, les aus de corral, els llegums i algunes verdures verdes. 

Àcid Fòlic

L’àcid fòlic és la vitamina més important durant l’embaràs. És essencial per al de

desenvolupament normal de la columna vertebral, el cervell i el crani del nadó, especialment durant les primeres quatre setmanes d’embaràs. Es recomana que totes les dones que tinguin previst quedar-se embarassades o que ja estiguin embarassades prenguin un suplement diari d’àcid fòlic per prevenir certes malalties, inclosos els defectes del tub neural.

Com podem veure, començar a cuidar el nadó mentre està dins la mare i donar-li una nutrició de qualitat és la millor manera de proporcionar-li les condicions necessàries perquè sigui una veritable petita meravella de la natura.

Share
This

Post a comment

*