Hola a tots,

És important cuidar la nostra pell tot l’any extremant les mesures de fotoprotecció durant l’estiu

Durant els mesos de calor és habitual que passem més temps a l’aire lliure, exposant la nostra pell a les radiacions solars. Per això, des de Farmàcia de Mar volem recordar-vos la importància de conèixer les reaccions que poden produir-se si prenem alguns medicaments. En aquest sentit és important conèixer la diferència entre medicament fotosensible i fotosensibilitzant.

Els Medicaments fotosensibles són aquells que, si s’exposen a la llum solar, poden veure alterades les seves característiques físiques, químiques i farmacològiques.

D’altra banda, els medicaments fotosensibilitzants són els que, combinats amb l’exposició a la llum solar, poden produir danys en la pell.

Entre les reaccions que es poden produir trobem:

Fototòxiques: Poden produir-les alguns colorants, perfums, essències de llimona o d’espígol.

  • No afecten el sistema immunològic
  • Aspecte de cremada solar, amb sensació de cremor i microvesículas o urticàries.
  • Solen produir-se quan el fàrmac s’ha administrat per via sistèmica.

Fotoal·lèrgiques: Poden produir-les alguns anestèsics locals, anticonceptius orals, antidepressius, antihistamínics, antisèptics, benzodiazepines, corticoides, laxants o diürètics.

  • Produïdes per medicaments que s’apliquen sobre la pell
  • Es manifesta amb erupció eccematosa, edema i prurito intens

Us recordem que és fonamental cuidar la nostra pell durant tot l’any, però durant l’estiu hem d’extremar encara més la fotoprotecció.”

En el cas de prendre algun tipus de medicament d’aquestes característiques, consulteu sempre al vostre farmacèutic sobre les precaucions que heu de prendre; i si es produeix qualsevol tipus de reacció no habitual, heu d’anar al vostre professional sanitari.

Gràcies a tots per seguir-nos i fins al proper article.

 

Share
This

Post a comment

*