Hola de nou, amics!

Amb la vida tan intensa que portem optimitzar temps és una gran idea. Ens aixequem molt de pressa, ens fiquem al llit molt tard i, entremig, fem mil coses que ens deixen esgotats. Els nostres treballs, siguin fora o dins de la llar, seguir-li el ritme als nens, portar-los a l’escola i a les extraescolars… queden pocs moments per a qualsevol altra cosa. Això inclou les tasques de la llar. Localitzar accions que ens permetin guanyar temps, encara que sigui poc, és imprescindible.

Si pensem amb calma, i no en un moment d’aclaparament, segur que se’ns ocorren moltes idees per dur-ho a terme. Un dels fronts pels quals podem començar es troba a la cuina, exactament entre fogons. Avui explicarem algunes idees perquè, quan et posis el davantal, ho facis amb moltes coses avançades. Amb aquests trucs per estalviar temps optimitzaràs les teves hores en la cuina sense deixar de menjar de manera saludable

Alguns trucs per estalviar temps a la cuina

Pot ser que alguns ja els coneguis i que en uns altres no hagis caigut. El secret està en la planificació i en l’organització. Amb nens a casa la improvisació és dolenta consellera, tant per poder fer les coses com per poder menjar de manera saludable. Aquests trucs per estalviar temps t’ajudaran perquè tot flueixi.

  •  Fes-te amb unes bones ajudes. Tenir els utensilis adequats és fonamental, però també que estiguis acostumat a ells. Usa’ls, com més practiquis amb ells més els optimitzaràs. Un robot de cuina, que et permeti escurçar temps en la preparació, pot ser una gran idea.
  • Planifica. Ja hem comentat en altres ocasions la importància de l’organització per preparar el menjar. Plantejar un menú setmanal és bàsic també per fer la compra. Com serà més fàcil trobar estones petites que grans, aprofita’ls per anotar idees per als menús a poc a poc. Pots fer-ho fins i tot en l’aplicació de notes del mòbil, així ho tindràs a mà quan vagis al mercat.
  • Talla les verdures, com a pebrot o ceba, i congela-les en racions individuals. Així les tindràs sempre llestes per usar. Això de les racions individuals també pots fer-ho amb el tomàquet fregit quan ho preparis. Fins i tot amb el brou.
  • Mantingues el rebost i la nevera organitzades.
  • Pensa per endavant els temps de cocció dels plats que vagis a cuinar. Amb això sabràs quant de temps estaràs a la cuina. Si faràs servir el forn, fes diverses receptes al mateix temps o aprofita la calor residual que queda per altres receptes.
  • Finalment, el truc dels trucs és cuinar en un sol dia. Amb tot l’anterior ben implementat, et resultarà molt més fàcil. Amb unes quantes hores entre fogons tindràs tota la setmana organitzada. Fes-te amb recipients adequats per congelar, etiqueta i llest! Només farà falta descongelar.

    Esperem que els consells que hem preparat per vosaltres us serveixin d’ajuda! Gràcies per llegir-nos, i fins aviat!

Share
This

Post a comment

*