Tots sabem que l’exercici físic ajuda a posar-nos en forma, a cremar l’excés de greixos i a tenir uns músculs definits i tonificats. Sabem que el resultat de practicar-lo és un major benestar físic, que podem prevenir malalties i, fins i tot, millor la nostra qualitat de vida. No obstant això, l’esport té un altre benefici al qual no prestem l’atenció necessària: és un hàbit imprescindible per a una correcta salut mental.

Els resultats que ens provoca l’esport a la nostra salut mental no són tan explícits com els físics però existen, i són molt importants.

De quina forma ens afecta?

L’exercici físic actua sobre el nostre sistema nerviós central, estabilitzant algunes proteïnes com les endorfines. Aquestes són responsables de generar una sensació plaent de relaxació i de felicitat i s’activen quan fem esport. Per tant, l’equilibri mental derivat de l’esport és un procés fisiològic objectiu.

Al mateix temps, realitzar un esport de forma freqüent millora la teva autoestima perquè no només et veus millor físicament, sinó que també t’impulsa a superar-te, et mantens motivat i et sents millor amb tu mateix. A més, realitzar esport té una influència directa sobre la concentració i és un component clau de socialització.

La importància de l’exercici físic resideix en la prevenció i el tractament dels desequilibris mentals millorant aspectes com l’estabilitat emocional, la memòria, la confiança i la independència. Un canvi en el teu estil de vida passa necessàriament per un canvi en l’àmbit mental.

Comença avui mateix el teu camí cap a la felicitat i el benestar, i segueix per aquest camí!

Share
This

Post a comment

*