Benvinguts de nou, amics!

Ara que comença setembre, molts de nosaltres tornem a la feina, a portar als fills a l’escola… i els viatges en cotxe o moto augmenten considerablement.

Hi ha alguns medicaments, inclosos els que no necessiten una recepta mèdica per dispensar-los, que poden afectar a la nostra capacitat de conducció.

Per això creiem necessari des de Farmàcia de Mar escriure sobre el possible risc que existeix i les mesures que hem de prendre per evitar-lo.

Amb quins medicaments he de tenir especial cura?

Si bé és cert que els medicaments que poden afectar a la nostra conducció tenen un advertiment al seu prospecte, és important que sempre que vagis a incorporar un nou medicament en el teu dia a dia, preguntis al professional farmacèutic i/o sanitari sobre els riscos de conduir mentre duri el tractament. Fins i tot si es tracta de medicaments o productes a base de plantes medicinals, la consulta esdevé obligatòria.

Entre els medicaments que poden disminuir la capacitat de conduir cal destacar els que s’utilitzen per tractar els trastorns del son, l’ansietat, la psicosi, la depressió, l’epilèpsia, el Parkinson, el dolor, les migranyes, la demència, les al·lèrgies, les afeccions oculars, la grip i el refredat.

Cal tenir en compte els següents efectes dels medicaments:

Somnolència, dificultat de concentració o per estar en estat d’alerta, visió doble o borrosa.

Sensació de vertigen, disminució dels reflexos: lentitud de reacció.

Falta de coordinació, sensació d’inestabilitat, decaïments, marejos…

Com he d’actuar?

Segueix les instruccions d’administració del medicament que t’ha indicat el professional sanitari. No deixis de prendre la medicació per voluntat pròpia.

Has de tenir en compte com afecta el medicament a la teva capacitat per conduir. Tens somnolència, debilitat, visió borrosa? Si és així, no deixis de prendre el medicament i no condueixis.

Segons el tipus de medicació que estiguis prenent, evita conduir els primers dies del tractament o quan t’hagin modificat la dosis.

No beguis alcohol quan estiguis prenent medicaments (i sempre evita conduir després d’haver consumit alcohol).

Pren la medicació a la dosi i horari que t’ha indicat el professional sanitari.

Si has de conduir de manera habitual, indiqui-ho sempre perquè el professional pugui valorar la possibilitat de trobar el medicament que menys influeixi sobre la seva capacitat per conduir.

Amb aquests consells i fent ús sempre del consell farmacèutic, els riscos disminueixen considerablement.

Davant de qualsevol dubte, consulta’ns!

Share
This

Post a comment

*