L’inici de l’escola o la guarderia sempre porta els mateixos problemes: a més de grips i catarros, els polls poden apoderar-se dels caparrons dels més petits.

Els polls són insectes que creixen i es multipliquen molt de pressa i, encara que només viuen una mitjana de 30 dies al cap d’una persona, una femella pot posar de 5 a 10 ous al dia, per tant la seva presència pot ser continua.

El teu fill té polls? La tornada a l’escola és un dels moments en els quals pot augmentar la presència de polls als caps dels nens. Si veus als teus fills gratar-se amb insistència o et diuen constantment que els pica el cap, és probable que tinguin polls o llémenes. El primer que has de fer per a assegurar-te és mirar en el clatell, darrere de les orelles i en l’arrel del cabell.

Què fer si el meu fill té polls?

Si descobreixes que el teu fill té polls, el primer pas és donar notícia d’això en el col·legi o la guarderia i observar els caps de tota la família. El següent pas és començar un tractament farmacèutic. A més, convé que rentis la roba amb aigua calenta, ja que els polls només sobreviuen un màxim de 48 hores sense alimentar-se.

D’altra banda, el contagi és molt fàcil, i es pot produir amb el simple contacte entre caps, o en intercanviar objectes personals com a pintes, gorres, etc. Els nens poden tenir polls diverses vegades en la seva vida, per tant, és recomanable, com a mètode de prevenció, no intercanviar pintes o utensilis del cabell amb els seus amiguets o germans. A més, els polls són la malaltia parasitària més comuna en nens de 3 a 10 anys i, per això, és molt senzill que adults també la pateixin.

Tingues present que no és certa la imatge dels polls ‘saltant’ d’un cap a una altra entre els nens: perquè no tenen ales, és impossible el contagi ‘per aire’.

Si han donat la veu d’alarma en el col·legi dels teus fills, inspecciona el seu cabell i no t’amoïnis! Tenir polls és molt desagradable per als nens però a la nostra farmàcia trobaràs els millors productes per acabar amb ells.

Share
This

Post a comment

*