Mantenir la llar fresca a l’estiu és una qüestió essencial de salut i benestar, ja que és on ens refugiem de les altes temperatures durant l’estiu.

Segueix els consells que et proposem des de Farmàcia de Mar per mantenir la casa ben fresca a l’estiu:

1. Protegeix la casa del sol

Abaixa les persianes a les hores on comenci a tocar el sol, obre els tendals i tanca les cortines durant les hores de més calor. A més, si utilitzem cortines de tonalitats fosques, contribuirem també a evitar un augment exponencial de la calor dins de casa.

2. Ventila

Aprofita les hores més fresques per obrir portes i finestres amb la finalitat que es produeixi una ventilació creuada que aprofiti l’aire més fred de la nit per ventilar i refrescar l’habitatge.

3. Els aparells elèctrics de més consum, millor a la nit

És recomanable fer servir aparells com el rentaplats, el forn o la planxa quan fa menys calor, ja que desprenen més calor.

4. Desconnecta els estris que no utilitzis

Desconnecta els aparells que no estiguis fent servir: un ordinador o un televisor engegat també generen calor.

5. Bombetes LED

Les bombetes incandescents generen molta calor. És millor canviar-les i posar-ne de baix consum.

6. Evita la humitat

És millor no generar humitat per tal d’evitar la xafogor. Si pots, no rentis la roba amb aigua calenta i no l’estenguis a dins de casa.

7. Baixa la temperatura de l’escalfador

Si tens un escalfador elèctric, a l’estiu li pots baixar la temperatura per tal de generar menys calor i humitat quan et dutxes, per exemple.

8. Optimitza l’aire condicionat

Si tens aire condicionat, assegura’t que els filtres estan nets i que el fred no s’escapa pels tancaments de portes i finestres.

9. Terrasses

Regar la balconada i la terrassa també ens pot ajudar a reduir la temperatura de la llar, ja que amb l’aigua provocarem una certa sensació de frescor. Una altra bona solució és tenir plantes en les finestres o la balconada. Si les regues amb freqüència aconseguiràs crear un ambient més fresc i agradable.

Esperem que seguiu els nostres consells i passis un bon estiu!

 

Share
This

Post a comment

*