Arriba l’agost, i amb el temps lliure ens ve de gust anar a la platja a prendre el sol i refrescar-nos amb un bany. Però, saps fer-ho de manera segura? Posa a prova els teus coneixements i aprèn els millors consells per protegir la teva pell i gaudir del sol.

 

  1. Utilitza un protector solar de qualitat. La qualitat del protector solar és molt important. Utilitza sempre productes que comptin amb evidències científiques i estiguin testats dermatològicament. El més important és que triïs la textura que més t’agradi perquè et vingui de gust posar-t’ho (i reaplicarlo cada 2 hores). En general, ens bastarà amb una crema solar de protecció solar Alta (SPF30 o 50) o Molt Alta (SPF 50+). Et recomanem no utilitzar els protectors de l’any anterior, ja que poden haver perdut la seva eficàcia en haver estat en condicions de conservació inadequades i podem córrer el risc de cremar-nos.

 

  1. Vigila el temps d’exposició. El sol ens aporta molts beneficis, fins i tot pel nostre estat d’ànim, però si volem evitar danys greus a llarg termini a la nostra pell, hem de limitar el temps d’exposició. Si vas a la platja, intenta no passar més de mitja hora seguida prenent el sol directament: busca l’ombra sota una ombrel·la, un arbre o a l’interior d’algun edifici.

 

Evita l’exposició solar especialment entre les 12 i les 16 h, durant les quals els raigs solars tenen una incidència més directa sobre el nostre planeta. Pensa que, a més de ser perjudicial per a la teva pell, també pot suposar un perill per a la teva salut i arribar a provocar-te mal de cap, marejos o fins a una insolació. Les millors hores per a prendre el sol, són aquelles en les quals els raigs incideixen indirectament, és a dir, a primera hora del matí o al final de la tarda.

 

Una pell bronzejada pot ser molt bonica, però passar massa temps sota el sol farà que envelleixi molt més ràpid, que és el que anomenem fotoenvelliment. Si vols bronzejar la teva pell de manera segura: utilitza fotoprotectors que protegeixin la teva pell però accelerin el bronzejat.

 

  1. Protegeix especialment als nens. Els nens sempre han d’usar fotoprotectors específicament formulats per a ells pel fet que la concentració dels seus filtres és diferent. La pell dels nens és especialment delicada i pot sofrir més que la dels adults sota el sol (la capacitat de protegir-se del sol amb melanina es desenvolupa passats diversos anys). A més, les cremades solars durant els primers anys de vida són molt perilloses, i augmenten el risc de patir càncer de pell en l’edat adulta.

 

Les recomanacions generals per als bebès i nens són les següents:

 

  • En el cas dels bebès menors d’1 any, recomanem mantenir-los fora de la llum solar directa i protegir-los de la llum indirecta amb fotoprotectores específicament formulats per a la pell fràgil del bebè mitjançant filtres minerals.
  • Els nens entre 2-3 anys no han d’exposar-se directament als raigs solars. Han d’utilitzar sempre un fotoprotector adequat amb un SPF molt alt (50+) i a més complementar-ho amb mesures físiques com a samarretes, barrets, pantalons, ulleres de sol, etc., per a disminuir les àrees exposades al sol.
  • En nens majors de 3 anys cal aplicar fotoprotectors infantils resistents o molt resistents a l’aigua, és a dir, que mantinguin el SPF 40 o 80 minuts després de la immersió. Si passa aquest període de temps, cal tornar a aplicar el protector. Si, després del bany, els eixuguem amb una tovallola, també aplicarem el fotoprotector, ja que l’estem eliminant de la pell.
Share
This

Post a comment

*