L’agost ja és aquí i segur que si marxes de vacances ja ho tens tot llest: les xancletes, ulleres de sol, la roba fresqueta, els banyadors, la protecció solar… però, has pensat en la protecció del teu cabell?

Tots coneixem els efectes del sol sobre la nostra pell i la importància de protegir-nos de la radiació. Malgrat tot, encara hi ha zones del cos com els ulls i els cabells que ens oblidem de defensar davant dels efectes nocius del sol.

Per això avui aprofitem per explicar-te quins efectes té el sol sobre els cabells!

Pren nota!

·   Trenca les puntes i aclareix el color.

·   Modifica la textura: els raigs UVA i els UVB modifiquen la textura i l’aparença dels cabells.

·   Danya la cutícula dels cabells: la radiació solar pot perjudicar els compostos orgànics que es combinen per formar proteïnes, aminoàcids i la cutícula.

·   El cabell es torna més trencadís: el cabell es torna sec, sense llum i més trencadís.

·   Produeix picor: l’aigua del mar o de la piscina pot fer que el cuir cabellut s’irriti i produeixi picor.

·   Deshidrata i es perd l’elasticitat: el clor, l’aigua del mar, la humitat i la sorra fan que els cabells es deshidratin i perdin elasticitat.

·   Pèrdua de la barrera lipídica de la tija: L’1% del nostre cabell és greix. Gràcies a aquesta barrera lipídica que recobreix la nostra tija pilosa el nostre cabell està hidratat, amb brillantor i la nostra cutícula capil·lar protegida. Un cabell sense la barrera lipídica és un cabell desprotegit.

Però com podem protegir els nostres cabells del sol?

·   Intenta no exposar-te al sol entre les 12 del matí i les 4 de la tarda, ja que les radiacions són molt intenses.

·   Utilitza un esprai de protecció solar per als cabells, sempre adaptat a les necessitats.

·   Si has de passar un llarg període de temps al sol, fes servir barret o gorra per cobrir-te el cap i evitar així que els raigs del sol incideixin d’una manera agressiva.

·   Passa per la dutxa per mullar els teus cabells cada vegada que surtis de la piscina o del mar, el clor i la sal marina ressequen i fan malbé els cabells.

·   Utilitza olis per a hidratar correctament els cabells.  El millor moment per aplicar-los és en sortir de la dutxa amb el cabell net i mullat i sempre de mitjans a puntes.

·   No t’oblidis de l’alimentació! Porta una alimentació saludable, és la clau perquè el teu cabell es mantingui sa i brillant!

Recorda que a la nostra farmàcia et podem ajudar! Si no saps ben bé quin és el millor producte pel teu cabell, visita’ns, t’aconsellarem i buscarem el producte que s’adapti millor a les teves necessitats.

Share
This

Post a comment

*