Si quan et pentines et queda mitja cabellera al pinte o notes que durant aquests mesos et queden més cabells a la dutxa, no t’espantis! La caiguda forma part del mateix cicle del cabell. Durant les primeres setmanes de primavera la xifra de cabells que es poden perdre ronden les 100 unitats al dia, tot i que cada persona té el seu propi ritme de caiguda capil·lar. 

Normalment, acostumem a relacionar la caiguda estacional del cabell amb la tardor, però en finalitzar l’hivern el cabell també experimenta una etapa de renovació. 

Si vols saber que és la caiguda estacional del cabell a la primavera i com preparar-te per afrontar-ho, continua llegint! 

Què és i perquè es produeix la caiguda estacional del cabell durant la primavera? 

La caiguda estacional del cabell durant aquesta època de l’any és molt similar a la de la tardor i és totalment normal. Aquest procés capil·lar s’anomena efluvi estacional i es produeix a causa de la renovació natural del cabell. 

Els canvis amb les hores de llum natural afecten el ritme circadiari del nostre organisme i per això a la primavera i a la tardor és quan hi ha els pics de renovació capil·lar a causa del cicle biològic. 

El resultat d’aquesta renovació és un volum normal de cabells en un període de tres mesos, per tant, si la pèrdua de cabells es manté en aquests marcs, no t’ha de preocupar. Normalment, els cabells que cauen són substituïts per altres de nous que naixen, i el volum es recupera al cap d’aquests 3 mesos. 

Consells per preparar el cabell davant de la caiguda estacional de primavera. 

  • Per mantenir la cabellera sana fa falta gaudir d’una bona salut general. No descuidis l’alimentació i de cara a la primavera i l’estiu no posis en pràctica dietes extremes, ja que una alimentació pobra incrementa el risc de perdre més cabells del normal. 
  • Assegurat que no et faltin vitamines del grup B, zinc i ferro perquè la manca d’aquests repercuteix negativament augmentant la caiguda del cabell. 
  •  Dorm 8 hores diàries, la falta de son està relacionada amb la pèrdua de cabell, el seu creixement i trencament. 
  • Intenta controlar l’estrès i l’ansietat si no vols accelerar les fases de caiguda del cabell. 
  • Els xampús anticaiguda poden ser bons aliats sempre que s’adaptin al teu cuir cabellut, ja que si s’utilitza de manera regular combat la caiguda anòmala. Les fórmules d’aquests xampús inclouen la biotina que fa augmentar la grossor i el volum del cabell. 
  • Cada dues setmanes o cada mes aplicat un peeling capil·lar, aconseguiràs un aspecte més sa i un creixement més fort a banda de frenar la caiguda. 
  • Per finalitzar, també pots fer servir els tractaments en ampolles o tònics que s’apliquen directament sobre el cuir cabellut i resulten ser un producte molt efectiu per aquest problema capil·lar. 

Si aquesta primavera notes una caiguda excessiva de cabell i necessites ajuda, no dubtis a preguntar-nos, des de la nostra farmàcia t’aconsellarem el millor per tu i la teva cabellera!

Share
This

Post a comment

*