És difícil trobar qui no hagi patit una butllofa a la pell dels peus. Però com tractar-les no és tan conegut, i és que l’aparició d’aquestes ferides pot convertir-se en un autèntic impediment per realitzar esport o fins i tot per caminar. Poden alterar el desenvolupament normal del nostre dia a dia depenent de la zona del peu on ens aparegui. Però has de saber que hi ha alguns consells que t’alleujeran el dolor i facilitaran la cura de les butllofes.

Per començar, és important conèixer qué es una ampolla i per què es formen. Una butllofa no és més que una defensa de l’organisme davant d’un frec repetitiu, tot i que també poden aparèixer davant d’una cremada.

 

Què puc fer si ja m’ha sortit una ampolla?

És important que rentis la zona amb sabó i l’aclaris amb abundant aigua. Per prevenir l’aparició de fongs, assegura’t que l’asseques bé. Et recomanem posar-te un apòsit com a segona pell per tractar la ferida, accelerar la cicatrització i calmar el dolor.

Si utilitzaràs sabates amb cordons, intenta no portar-los massa apretats. A més, si utilitzes mitjons de materials naturals com el cotó ajudaràs a l’absorció de la humetat. Tot i que es difícil, si l’ampolla et dificulta el teu dia a dia, la millor opció és descansar el màxim possible i evitar que el fred que ha provocat la seva aparició segueixi donant-se.

 

Com evitar l’aparició de les butllofes

No sempre és possible, però si tens previst realitzar exercici físic durant moltes hores o caminar molts kilòmetres atent als nostres consells! Et poden salvar de patir les tant molestes conseqüències de les ampolles.

  • La sorra o les pedretes que ens poden entrar dins del calçat aniran provocant un frec contínu als nostres peus que pot afavorir la seva aparició.Per això et recomanem que si notes alguna molèstia, paris tan aviat com puguis i revisis el teu calçat i els mitjons per treure qualsevol partícula que puguis portar.
  • Si abans de començar et dutxes, assegura’t que t’asseques bé els peus.
  • Si faràs esport o caminaràs durant moltes hores, ves parant cada 2-3h i treu-te els mitjons per a que el peu respiri i la suor s’assequi.
  • Existeixen vaselines amb fins esportius que resulten molt útils quan hi ha un frec repetetitiu amb el calçat o entre els dits del peus.

 

No dubtis en consultar-nos a la farmàcia si tens més dubtes sobre aquest tema.

Share
This

Post a comment

*