Bon any nou!

Segur que molts de vosaltres esteu d’acord amb mi en que un bany o una dutxa poden tenir un factor molt relaxant en el nostre dia a dia. És un dels petits plaers de la vida, com si l’aigua que recorre el cos pogués simplement desaparèixer l’estrès que s’aferren els músculs. No obstant això, i malgrat els seus increïbles beneficis terapèutics, un bany implica un gran malbaratament d’aigua.

Una de les mesures per a cuidar aquest recurs vital –i el medi ambient– ha estat reduir el bany a una dutxa. Mentre que una dutxa de cinc minuts consumeix 30 litres d’aigua, un bany gasta 300 litres. Però és veritat, a vegades es requereix un temps de descans; pel que hem reunit algunes maneres de relaxar-te mentre et dutxes –i redueixes el consum d’aigua–.

  1. Utilitza una branca d’alguna planta medicinal. Mentre et dutxes, penja una branca d’eucaliptus sota la dutxa. Gràcies al fet que aquesta planta posseeix propietats relaxants, antisèptiques i bactericides, no només t’ajudarà a relaxar-te, també obrirà les vies respiratòries. Pots usar el ram durant tota la setmana.
  2. Canvia la clau de la dutxa. Hi ha capçals que s’adapten a fer massatges, com per exemple una columna d’hidromassatge que sigui eco sustentable –estalviadora d’aigua–.
  3. Fes ús dels olis essencials. Col·loca unes gotes d’aquests olis en una tovallola petita, entra a la dutxa amb ella i recolza-la sobre el pit o els hombros. L’aigua calenta farà que l’oli s’evapori i ingressi pels pulmons. Els olis ideals són la lavanda, el taronger i el sàndal.

A més a més, intenta no pensar en els teus problemes quotidians o les teves preocupacions. Intenta només tancar els ulls i deixar-te emportar pel recorregut de l’aigua al teu cos. Recorda: la relaxació és essencial pel teu benestar físic i mental!

Share
This

Post a comment

*