Benvinguts de nou al nostre bloc,

Què és l’anèmia? Com podem posar remei? Quins símptomes té?

Totes aquestes preguntes ens poden sorgir quan parlem d’anèmia. Per aquest motiu hem escrit aquest post per informar-vos sobre l’anèmia, els seus símptomes i com tractar-la.

Què és l’anèmia?

Coneixem per anèmia a la disminució de la concentració d’hemoglobina en sang. L’hemoglobina és una proteïna que està en els glòbuls vermells i que conté ferro; a més és l’encarregada de transportar l’oxigen al nostre organisme.

L’anèmia més habitual és l’anèmia ferropènica, causada per la falta de ferro però existeixen altres tipus d’anèmia produïda per altres causes.

Quins símptomes té l’anèmia ferropènica?

  • Pal·lidesa en la pell.
  • Ungles fràgils i en algun cas caiguda del cabell.
  • Sensació de cansament i incapacitat per realitzar exercici.
  • Feblesa i mareig.
  • Fatiga muscular.
  • Mal de cap.
  • Insomni.
  • Mala concentració.

Què fem per tractar-la?

Des de Farmàcia de Mar recomanem que sempre que es tingui sospita de patir anèmia s’acudeixi a un metge perquè realitzi les anàlisis pertinents. Nosaltres des d’aquí t’aconsellem perquè millori i dispensem tots els productes necessaris per tractar-la.

Aquest tipus d’anèmia es tracta amb diferents preparats de ferro, serà el metge el que indiqui el més adequat per a cada pacient.

A més de tot això intenta tenir una dieta la  més adequada i saludable possible, en el següent punt descobriràs alguns aliments que contenen ferro.

Aliments que contenen ferro: llenties, cigrons, cereals integrals, les carns vermelles, el gall d’indi, el conill, el fetge, el peix (sardina, llucet, llobarro, rap), els crustacis (cloïsses, petxines, escopinyes, musclos) i el rovell d’ou.

Prendre el tractament adequadament i anar a les revisions i analítiques que pacti el metge per saber si ha millorat, és imprescindible per al seu tractament.

Esperem que aquest post us hagi resultat interessant.

Gràcies per llegir-nos i fins al proper artícle amics.

Share
This