Hola,

L’estrès, el menjar ràpid, el poc temps que es té per gaudir del menjar, fan que el nostre rellotge interior, vagi més lent provocant el restrenyiment.

El restrenyiment comporta que ens sentim inflats i fins i tot l’aparició d’hemorroides o fissures anals.

Per evitar les conseqüències del restrenyiment, parlarem de la seva prevenció i arribat el cas de patir-ho, com hem d’actuar.

El primer pas per a la prevenció és introduir diàriament fruita en la nostra dieta. La fruita és un aliment que conté vitamines i també fibra. La pruna és una de les millors fonts de fibra, juntament amb el kiwi i la taronja, entre altres.

Amb aquestes altes temperatures podeu aprofitar per fer liquats, sucs i prendre’ls ben fresquets.

La ingesta d’aigua és primordial, ja que facilita el moviment intestinal, hem de beure com a mínim litre i mig.

A més de la fruita, hi ha verdura de fulla verda com els espinacs que netegen, reconstrueixen i regeneren l’intestí íntegrament. Es poden menjar bullides, encara que es recomana cuita al vapor.

Hi ha dos tipus de restrenyiment l’ocasional, per canvis en la dieta o viatges, i el crònic, que la seva durada és major.

Hi han laxants procedents de plantes medicinals com l’Àloe vera, que facilita la mobilitat intestinal. Podeu trobar-les en diferents presentacions, en càpsules, per a infusions o comprimits.

També hi ha laxants que són medicaments sense recepta, orals o edemes.

Si voleu més informació sobre els diferents tipus de laxants, us assessorem encantades.

Bon estiu, amics!

Share
This