L’estiu ja és aquí i són molts i moltes els qui busquen pal·liar la calor amb banys a platges i piscines. Per això, ens toca recordar la necessitat de tenir especial cura per evitar les molestes otitis i que acaben afectant una de cada tres persones. En aquest post t’expliquem com prevenir l’otitis externa o la també anomenada otitis del banyista.

Més del 80% de les otitis són causades pels bacteris o fongs que es troben en l’aigua de platges i piscines i que es queda retinguda al conducte auditiu. En alguns casos, aquests bacteris es troben a la mateixa oïda, i quan s’uneixen a la humitat i la calor, provoquen l’otitis externa.

Et deixem algunes recomanacions que et poden ajudar a prevenir l’otitis externa a causa dels banys aquest estiu:

Evitar els banys excessivament prolongats (més d’una hora). És preferible fer banys curts (especialment els nens), sortir, assecar-nos bé i posteriorment tornar-nos a banyar, que passar el mateix temps sense sortir de l’aigua.

En sortir de l’aigua eixugar bé les orelles amb una tovallola, de manera suau, però assegurant-nos que queden netes i sense rastre d’humitat.

• Un cotó ens pot ajudar a assecar la zona, però en cap cas utilitzar bastonets de cotó, ja que poden produir l’efecte contrari.

Descartar les piscines amb excés de clor, ho podrem percebre per l’olor o si notem irritació a la pell i els ulls.

Escollir bé on ens banyem, en aigües temperades, ja que les baixes temperatures de l’aigua també augmenten la probabilitat d’infecció, com per exemple a la muntanya, rius o llacs.

Utilitza taps: utilitzar taps per a les orelles quan aquestes estan sanes pot ser contraproduent, però quan hi ha antecedents d’infecció, els taps a mida poden ajudar a reforçar les anteriors mesures de precaució. A la nostra farmàcia t’aconsellarem quins són els que s’adapten millor a les teves necessitats.

Si, així i tot, no has aconseguit evitar contraure otitis, cal que vagis a l’especialista com més aviat millor perquè t’indiqui el tractament adequat i si necessites prendre antibiòtics. Els analgèsics poden alleujar el dolor en un moment puntual, però només el metge ens pot garantir que s’ha curat la infecció i donar-nos la solució més adequada per evitar que tingui conseqüències més greus.

Share
This

Post a comment

*