El raspall de dents, en les seves diferents formes, colors i dureses, és l’eina bàsica de la higiene bucodental diària. Gràcies al raspall aconseguim eliminar les restes d’aliments, l’acumulació de placa a la superfície de les dents i, per tant, ens és possible aconseguir unes dents netes i prevenir l’aparició de patologies com la càries o la gingivitis

Per mantenir una bona higiene bucal el raspall de dents és el millor aliat. Sempre que estigui en bon estat, ja que les cerres del raspall es desgasten i perden efectivitat. 

Si ets una d’aquelles persones que utilitza el mateix raspall fins que els filaments estan molt desgastats estàs cometent un gran error! El raspall de dents s’ha de canviar, com a mínim, cada tres o quatre mesos. Una bona opció és fer-ho al canvi d’estació. 

Quan els filaments estan molt deteriorats, les dents no es poden raspallar correctament, de manera que l’acumulació de placa a la boca tendeix a augmentar. De la mateixa manera, als filaments es poden acumular bacteris i microorganismes que poden passar a la boca. 

Recorda que un raspall nou pot eliminar més placa de les dents i les genives que un que estigui gastat.  

Com diem, el raspall de dents s’ha de canviar, almenys cada tres mesos. Però, de la mateixa manera, també cal fer-ho després de passar una grip, un refredat, la COVID-19, mal de gola o una infecció a la boca. Ja que els gèrmens poden amagar-se entre les cerres i tornar a provocar una infecció.  

La manera de guardar el raspall de dents també pot afectar el deteriorament i el funcionament d’aquest. És important guardar el raspall amb el caputxó posat, en posició vertical, evitant el contacte amb la resta dels raspalls de la casa i allunyat del lavabo i del sanitari. Emmagatzemar un raspall de dents en un recipient tancat pot provocar una acumulació de bacteris, per això és millor que les cerres estiguin completament seques i ventilades després de cada raspallada. 

Els canvis d’estació, produïts, cada tres mesos, són el moment idoni per canviar de raspall. A l’hora d’escollir-lo, cal tenir en compte les característiques bucodentals de cadascú. Recorda que l’important és utilitzar-ne un que s’adeqüi les teves necessitats, així com aplicar una tècnica de raspallat correcta. 

A partir d’ara canvia el raspall de les dents a la primavera, a l’estiu, a la tardor i per últim a l’hivern. L’inici d’aquestes estacions és una bona data per fer el canvi. Si tens algun dubte sobre la teva higiene bucodental diària, el raspall que hauries de fer servir o la tècnica de raspallat que hauries de seguir, estarem encantats de resoldre’ls!

Share
This

Post a comment

*