Amb la recomanació de les autoritats sanitàries i del Govern de portar mascareta, s’ha multiplicat exponencialment el seu ús però també els dubtes sobre com portar-les o quines són més efectives que d’altres. Aquestes qüestions ens les feu arribar constantment a la farmàcia i per això volem dedicar el nostre post d’avui en esclarir els diferents tipus de mascaretes que hi ha i per a què són útils cadascuna d’elles.

Mascaretes quirúrgiques i casolanes

Les mascaretes quirúrgiques no són considerades un equip de protecció, ja que no protegeix del contagi però sí que limita la propagació del contagi. És a dir, aquest tipus de mascaretes és ideal per a les persones que ja estan infectades. Portant la mascareta quirúrgica no podràn contagiar ningú.

Les mascaretes fabricades a casa no tenen cap homologació, per tant la seva eficàcia no està testada. No sabem en quines condicions higièniques s’ha fabricat i moltes vegades no coneixem el tipus de material que s’ha emprat.

Mascaretes FFP

Dins de les mascaretes FFP trobem una gran varietat de models que cal conèixer prèviament per saber quina mascareta ens convé en cada cas. Pren nota:

 • FFP 1 sense vàlvula d’exhalació. Aquest tipus de mascaretes compten amb una filtració mínima que ens ajuda a aturar la propagació del contagi en el cas que siguem positius en COVID-19.
 • FFP2 sense vàlvula d’exhalació. És la mascareta més completa, ja que ens serveix per no contagiar-nos i per no contagiar a la resta de persones.
 • FFP2 amb vàlvula d’exhalació. Ens protegeix de contagiar-nos però si som portadors del virus, el podem contagiar a les persones i objectes del nostre voltant.
 • Totes les FFP3 disposen de vàlvula d’exhalació, per tant, protegeixen però no limiten la propagació del contagi.

Mascaretes reutilitzables

De la mateixa manera que és important conèixer la tipologia de les mascaretes, també és important saber si la mascareta que portem és reutilitzable o no. En el cas que sigui reutilitzable, recorda que no ens servirà per sempre.

Cada mascareta té una vida útil que hem de respectar si volem protegir-nos eficaçment contra el coronavirus COVID-19. Com a norma general, les quirúrgiques poden utilitzar-se un màxim de 4 hores i les FFP, 8 hores.

La pandèmia de coronavirus que està afectant a tots els països en l’àmbit mundial, denominada COVID-19, està causant molts problemes de diferent índole. Centrant-nos en l’aspecte sanitari, existeixen certes persones que han de tenir més precaució, si cap, amb el coronavirus tenint en compte que aquest afecta principalment al sistema respiratori. Entre elles, es troben les persones amb malalties pulmonars com asma, EPOC, rinitis al·lèrgica, etcètera.

Si bé l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i científics de tot el món estan tractant d’entendre com actua el COVID-19 en les persones, sí que han advertit que hi ha persones que corren un risc major, com ocorre en els qui pateixen malalties respiratòries. Això no vol dir que es contagiïn més, sinó que si es contagien, els riscos per a la seva salut són més elevats, ja que la via respiratòria és la diana d’aquest virus.

Com diferenciar l’asma de COVID-19

Les crisis d’asma es presenten amb freqüència amb un augment de la tos i dificultat respiratòria i, a vegades, es produeixen per infeccions víriques respiratòries que poden acompanyar febre, símptomes ben recognoscibles de COVID-19. És possible que aquesta infecció sigui una de les comunes habituals com la grip o el refredat comú, no obstant això, és important estar alerta per a aprendre a diferenciar-les d’un possible contagi per l’actual coronavirus.

Si la persona té antecedents de contacte pròxim amb una persona que hagi donat positiu en el contagi de COVID-19 confirmat pel laboratori; o bé ha realitzat algun viatge a les zones afectades, qualsevol de les dues coses entre els catorze dies previs a l’inici dels seus símptomes, s’ha de sospitar d’un possible contagi. Així mateix, si el quadre clínic presenta febre amb malaltia aguda de les vies respiratòries inferiors amb necessitat d’hospitalització i sense un diagnòstic explicatiu alternatiu, s’ha de valorar si hi ha hagut alguna font d’exposició al coronavirus identificada. En cas de no ser així, no hi hauria per què sospitar d’un contagi.

Consells per a persones amb asma

Si les persones que tenen asma diagnosticada contreuen una infecció respiratòria (podria ser el coronavirus), aquesta pot desencadenar els símptomes de l’asma i és possible que alguna crisi, per la qual cosa és important que contacti amb el seu metge i segueixin les seves recomanacions per al control de la seva malaltia. Aquestes recomanacions contemplen, segons la AEPap:

 • Mantenir l’ús dels inhaladors preventius diàriament segons es prescrigui, la qual cosa ajudaria a reduir el risc d’una crisi d’asma causada per qualsevol virus.
 • Que la persona amb asma porti amb si l’inhalador d’alleujament ràpid sempre amb si, per si ha d’utilitzar-ho quan apareguin els símptomes.
 • És primordial que el pacient li demani al seu pneumòleg un pla d’acció personalitzat per a controlar l’asma que l’ajudi a reconèixer i controlar millor els símptomes quan apareguin.

Aquestes precaucions cobren especial rellevància si tenim en compte que gairebé la meitat dels pacients amb asma no tenen controlada la seva malaltia perquè no són adherents al tractament. Des de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) asseguren que el problema pot sobrevenir quan no es té controlat l’asma, per això, insisteixen en la necessitat que els pacients segueixin adequadament el seu tractament perquè en cas de contagiar-se amb el coronavirus les conseqüències seran menors.

T’agradaria saber quin és el teu tipus de pell i quin producte o tractament s’adapta millor a les seves necessitats? Des de la neteja, l’exfoliació, la tonificació i, per descomptat, la hidratació són passos que haurien de repetir-se en el nostre ritual d’higiene facial, tant si tens la pell seca, mixta o grasa. Totes les pells necessiten ser cuidades però no totes requereixen el mateix tipus de cura.

 

La prestigiosa marca francesa de productes basats en la naturalesa Caudalie, ofereix una línia per a la cura de la pell que és perfecta per a les persones que gaudeixen de les experiències sensorials a través de les sensacions i les aromes.

 

Podràs gaudir d’un estudi personalitzat per obtenir un diagnòstic adaptat a la teva pell amb totes les garanties. A més a més, et donarem algunes recomanacions perquè tinguis una rutina de bellesa adequada segons al teu tipus de pell i en el moment en el que es troba actualment.

 

L’esdeveniment Caudalie és gratuït i per a poder gaudir-ho, no és necessari que vinguis desmaquillada. T’animes a descobrir què diu la teva pell de la teva salut dermatològica i quin tipus de pell tens? Només així encertaràs amb el millor tractament, sempre aconsellat pels nostres experts sanitaris en bellesa i dermocosmètica facial.

 

Quan serà l’esdeveniment? El pròxim 12 de febrer.

On serà? A Ronda Vilassar, 2. Vilassar de Mar.

Cost? Gratuït.

 

Reserva ja la teva cita gratuïta a través del 648 435 736 o trucant-nos a la farmàcia al 937 500 569. T’esperem! 🙂

 

És difícil trobar qui no hagi patit una butllofa a la pell dels peus. Però com tractar-les no és tan conegut, i és que l’aparició d’aquestes ferides pot convertir-se en un autèntic impediment per realitzar esport o fins i tot per caminar. Poden alterar el desenvolupament normal del nostre dia a dia depenent de la zona del peu on ens aparegui. Però has de saber que hi ha alguns consells que t’alleujeran el dolor i facilitaran la cura de les butllofes.

Per començar, és important conèixer qué es una ampolla i per què es formen. Una butllofa no és més que una defensa de l’organisme davant d’un frec repetitiu, tot i que també poden aparèixer davant d’una cremada.

 

Què puc fer si ja m’ha sortit una ampolla?

És important que rentis la zona amb sabó i l’aclaris amb abundant aigua. Per prevenir l’aparició de fongs, assegura’t que l’asseques bé. Et recomanem posar-te un apòsit com a segona pell per tractar la ferida, accelerar la cicatrització i calmar el dolor.

Si utilitzaràs sabates amb cordons, intenta no portar-los massa apretats. A més, si utilitzes mitjons de materials naturals com el cotó ajudaràs a l’absorció de la humetat. Tot i que es difícil, si l’ampolla et dificulta el teu dia a dia, la millor opció és descansar el màxim possible i evitar que el fred que ha provocat la seva aparició segueixi donant-se.

 

Com evitar l’aparició de les butllofes

No sempre és possible, però si tens previst realitzar exercici físic durant moltes hores o caminar molts kilòmetres atent als nostres consells! Et poden salvar de patir les tant molestes conseqüències de les ampolles.

 • La sorra o les pedretes que ens poden entrar dins del calçat aniran provocant un frec contínu als nostres peus que pot afavorir la seva aparició.Per això et recomanem que si notes alguna molèstia, paris tan aviat com puguis i revisis el teu calçat i els mitjons per treure qualsevol partícula que puguis portar.
 • Si abans de començar et dutxes, assegura’t que t’asseques bé els peus.
 • Si faràs esport o caminaràs durant moltes hores, ves parant cada 2-3h i treu-te els mitjons per a que el peu respiri i la suor s’assequi.
 • Existeixen vaselines amb fins esportius que resulten molt útils quan hi ha un frec repetetitiu amb el calçat o entre els dits del peus.

 

No dubtis en consultar-nos a la farmàcia si tens més dubtes sobre aquest tema.

Et preocupen els àpats d’aquest Nadal? Els mals hàbits alimenticis són una de les principals causes de les afeccions relacionades amb el tracte digestiu, que afecten a prop del 50% de la població. De vegades s’altera la dieta per a incorporar aliments menys saludables i amb major freqüència, com ocorre per Nadal, i la conseqüència és que l’aparell digestiu és un dels primers en patir les conseqüències.

Quins problemes digestius podem dividir?

Alguns trastorns gastrointestinals poden ser lleus, com l’acidesa, les digestions pesades o la inflor abdominal, però també poden accentuar malalties com la síndrome de l’intestí irritable, una patologia que afecta a prop del 15% de la població, especialment a dones de 25 i 45 anys, i per a la qual el tractament amb probiòtics està demostrant ser especialment eficaç.

Els símptomes clínics d’aquesta síndrome coincideixen amb episodis passatgers derivats de fartaneres, no obstant això, es tracta d’un trastorn funcional crònic que pot tenir un impacte significatiu per a la vida dels pacients. De fet, segons la Fundació Espanyola de l’Aparell Digestiu, es tracta de la segona causa d’absentisme laboral després del refredat comú. Per a poder gaudir d’un menjar nadalenc sense complicacions us donem alguns consells que poden ser d’utilitat per a facilitar el procés de digestió.

 

 1. Controla les quantitats: alguns trucs com menjar en plats petits, de tonalitats blaves o verdes, poden ajudar-te a disminuir les racions.

 

 1. Menja a poc a poc per a ajudar a la digestió: en mastegar bé els aliments, arriben a l’estómac molt més triturats, la qual cosa provoca que gastem menys energia en digerir-los.

 

 1. Opta per dolços nadalencs més saludables. En la mesura que sigui possible, procura que els torrons, polvorons i altres dolços nadalencs siguin casolans o artesanals amb baix contingut en oli i sense lactosa.

 

 1. Intenta evitar aliments rics en greixos, fregits, cítrics o verdures com els espinacs: per Nadal és temptador menjar carns procedents del porc o el xai. Selecciona aquelles carns o parts de la carn que tinguin menys contingut en greixos i evita els fregits. A més, els cítrics i verdures com els espinacs poden tenir un efecte laxant, per la qual cosa convé evitar-les.

 

 1. Beu almenys dos litres d’aigua. És important mantenir la hidratació en cas d’experimentar diarrees. A més, beure aigua sovint ajuda al correcte funcionament de l’intestí en cas de restrenyiment.

 

 1. Substitueix begudes com el cafè i el te per infusions suaus, que no tinguin efecte laxant. Evita també els refrescos amb gas i begudes ensucrades.

 

 1. Ajuda el teu organisme amb prebiòtics i probiòtics, molt útil i eficaços en l’alleujament dels símptomes de l’intestí irritable. Poden prendre’s en qualsevol moment del dia i t’ajudaran a cuidar el teu intestí.

 

Amb aquests petits consells només ens queda desitjar-vos bones festes i que les gaudiu amb salut!

Per què és essencial practicar uns hàbits higiènics saludables? Una higiene íntima diària és clau per a sentir-te còmoda i reduir el risc d’infeccions; sobretot en etapes en les quals la zona vaginal es veu directament afectada pels canvis hormonals.

Sabies que la vagina realitza per si mateixa una activitat de neteja? Cada dia genera un flux blanquinós (flux vaginal) que saneja les parets vaginals. El nivell d’acidesa d’aquest flux vaginal (anomenat pH vaginal) contribueix a prevenir possibles infeccions. Per això, si s’altera, pot provocar infeccions i també l’aparició de sequedat, picor i dolor en mantenir relacions sexuals o en orinar. És recomanable demanar consell mèdic si apareix alguna d’aquestes molèsties.

Quins són els hàbits higiènics més adequats?

En aquesta etapa, la disminució del flux vaginal i l’envelliment dels teixits afavoreixen l’aparició d’infeccions vaginals o urinàries. Per a evitar l’aparició d’infeccions vaginals o urinàries, t’aconsellem que segueixis unes pràctiques d’higiene saludables:

 • Neteja’t una vegada al dia amb aigua i sabó neutre o lleugerament àcid (això és un sabó de pH = 7 o lleugerament inferior) per a no trencar l’equilibri del pH vaginal. En aquest punt, és important que optis per sabons específics per la zona.
 • Després d’anar al bany, has de netejar-te de davant cap endarrere.
 • No oblidis rentar-te bé abans i després de mantenir relacions sexuals.
 • En la mesura del possible, usa roba interior de cotó i evita la roba interior ajustada o els panties.
 • En el moment de la rentada, pots usar tovalloletes o altres productes específics per a la higiene íntima. Les tovalloletes humides són ideals per a mantenir una higiene fora de casa.
 • Durant la menstruació canviar amb freqüència les compreses o els tampons. Utilitzar absorbents hipoal·lergògens i 100% de cotó.

 

A més, des de farmàcia De Mar posem a la teva disposició complements alimentaris per reforçar la teva salut íntima. Consulta’ns qualsevol dubte que tinguis!

Les arrugues són una de les preocupacions principals, tant d’homes com de dones, a mesura que van passar els anys. Tant si ja en tens alguna com si vols prevenir-ne la seva aparició, has de saber que amb un estil de vida saludable i amb tractaments específics podrem retornar a la nostra pell la seva fermesa i elasticitat.

Les arrugues són gairebé inevitables i solen aparèixer pel pas dels anys: portar a terme una dieta irregular, la cura inapropiada de la pell i les condicions del medi ambient són alguns dels principals factors que afavoreixen la seva aparició. Però actes tan quotidians com somriure o la propia gesticulació mentre parlem també provoquen la seva aparició.

Tot aquests factors que hem descrit anteriorment provoquen que la pell s’assequi cada vegada més, es torni més fina i menys resistent, i propensa a formar antiestètics plecs. Sigui com sigui, per a molts, conviure amb elles es converteix en una cosa difícil. Si ja tens aquestes arrugues i t’agradaria tractar de dissimular-les i començar a actuar sobre elles, et donem uns senzills consells per a començar a prevenir-les.

Hi ha diverses formes per a combatre les arrugues, des de tractaments naturals fins a productes tòpics. Aquests són alguns consells:

 • Alimentació. Tant les vitamines (A, E i C) com els àcids grassos essencials (àcid linoleic) i els oligoelements (el seleni, present en cereals, llevat de cervesa, all, ceba, germen de blat o carns, i el zinc, en carns vermelles, peix, pollastre, productes lactis, grans i nous) participen activament en la bona salut de la pell.
 • Neteja i hidratació. Els bons gestos, com desmaquillar, oxigenar i hidratar la pell al matí i a la nit, així com exfoliar el cutis una vegada a la setmana són solucions eficaces.
 • Cremes antiedat. Complementar el nostre estil de vida saludable i els nostres rituals de bellesa amb tractaments específics per reduir la visibilitat de les línies d’expressió i les arrugues és essencial. Les noves cremes tensores, de renovació cel·lular i de farciment d’arrugues (els principals tractaments antiage) estan aconseguint resultats cada vegada més sorprenents a l’hora de prolongar la joventut de la pell sense recórrer a mètodes quirúrgics.

No dubtis més! Consulta’ns a la farmàcia, tenim el tractament que necessites per dissimular les línies d’expressió.

L’inici de l’escola o la guarderia sempre porta els mateixos problemes: a més de grips i catarros, els polls poden apoderar-se dels caparrons dels més petits.

Els polls són insectes que creixen i es multipliquen molt de pressa i, encara que només viuen una mitjana de 30 dies al cap d’una persona, una femella pot posar de 5 a 10 ous al dia, per tant la seva presència pot ser continua.

El teu fill té polls? La tornada a l’escola és un dels moments en els quals pot augmentar la presència de polls als caps dels nens. Si veus als teus fills gratar-se amb insistència o et diuen constantment que els pica el cap, és probable que tinguin polls o llémenes. El primer que has de fer per a assegurar-te és mirar en el clatell, darrere de les orelles i en l’arrel del cabell.

Què fer si el meu fill té polls?

Si descobreixes que el teu fill té polls, el primer pas és donar notícia d’això en el col·legi o la guarderia i observar els caps de tota la família. El següent pas és començar un tractament farmacèutic. A més, convé que rentis la roba amb aigua calenta, ja que els polls només sobreviuen un màxim de 48 hores sense alimentar-se.

D’altra banda, el contagi és molt fàcil, i es pot produir amb el simple contacte entre caps, o en intercanviar objectes personals com a pintes, gorres, etc. Els nens poden tenir polls diverses vegades en la seva vida, per tant, és recomanable, com a mètode de prevenció, no intercanviar pintes o utensilis del cabell amb els seus amiguets o germans. A més, els polls són la malaltia parasitària més comuna en nens de 3 a 10 anys i, per això, és molt senzill que adults també la pateixin.

Tingues present que no és certa la imatge dels polls ‘saltant’ d’un cap a una altra entre els nens: perquè no tenen ales, és impossible el contagi ‘per aire’.

Si han donat la veu d’alarma en el col·legi dels teus fills, inspecciona el seu cabell i no t’amoïnis! Tenir polls és molt desagradable per als nens però a la nostra farmàcia trobaràs els millors productes per acabar amb ells.

Arriba l’agost, i amb el temps lliure ens ve de gust anar a la platja a prendre el sol i refrescar-nos amb un bany. Però, saps fer-ho de manera segura? Posa a prova els teus coneixements i aprèn els millors consells per protegir la teva pell i gaudir del sol.

 

 1. Utilitza un protector solar de qualitat. La qualitat del protector solar és molt important. Utilitza sempre productes que comptin amb evidències científiques i estiguin testats dermatològicament. El més important és que triïs la textura que més t’agradi perquè et vingui de gust posar-t’ho (i reaplicarlo cada 2 hores). En general, ens bastarà amb una crema solar de protecció solar Alta (SPF30 o 50) o Molt Alta (SPF 50+). Et recomanem no utilitzar els protectors de l’any anterior, ja que poden haver perdut la seva eficàcia en haver estat en condicions de conservació inadequades i podem córrer el risc de cremar-nos.

 

 1. Vigila el temps d’exposició. El sol ens aporta molts beneficis, fins i tot pel nostre estat d’ànim, però si volem evitar danys greus a llarg termini a la nostra pell, hem de limitar el temps d’exposició. Si vas a la platja, intenta no passar més de mitja hora seguida prenent el sol directament: busca l’ombra sota una ombrel·la, un arbre o a l’interior d’algun edifici.

 

Evita l’exposició solar especialment entre les 12 i les 16 h, durant les quals els raigs solars tenen una incidència més directa sobre el nostre planeta. Pensa que, a més de ser perjudicial per a la teva pell, també pot suposar un perill per a la teva salut i arribar a provocar-te mal de cap, marejos o fins a una insolació. Les millors hores per a prendre el sol, són aquelles en les quals els raigs incideixen indirectament, és a dir, a primera hora del matí o al final de la tarda.

 

Una pell bronzejada pot ser molt bonica, però passar massa temps sota el sol farà que envelleixi molt més ràpid, que és el que anomenem fotoenvelliment. Si vols bronzejar la teva pell de manera segura: utilitza fotoprotectors que protegeixin la teva pell però accelerin el bronzejat.

 

 1. Protegeix especialment als nens. Els nens sempre han d’usar fotoprotectors específicament formulats per a ells pel fet que la concentració dels seus filtres és diferent. La pell dels nens és especialment delicada i pot sofrir més que la dels adults sota el sol (la capacitat de protegir-se del sol amb melanina es desenvolupa passats diversos anys). A més, les cremades solars durant els primers anys de vida són molt perilloses, i augmenten el risc de patir càncer de pell en l’edat adulta.

 

Les recomanacions generals per als bebès i nens són les següents:

 

 • En el cas dels bebès menors d’1 any, recomanem mantenir-los fora de la llum solar directa i protegir-los de la llum indirecta amb fotoprotectores específicament formulats per a la pell fràgil del bebè mitjançant filtres minerals.
 • Els nens entre 2-3 anys no han d’exposar-se directament als raigs solars. Han d’utilitzar sempre un fotoprotector adequat amb un SPF molt alt (50+) i a més complementar-ho amb mesures físiques com a samarretes, barrets, pantalons, ulleres de sol, etc., per a disminuir les àrees exposades al sol.
 • En nens majors de 3 anys cal aplicar fotoprotectors infantils resistents o molt resistents a l’aigua, és a dir, que mantinguin el SPF 40 o 80 minuts després de la immersió. Si passa aquest període de temps, cal tornar a aplicar el protector. Si, després del bany, els eixuguem amb una tovallola, també aplicarem el fotoprotector, ja que l’estem eliminant de la pell.

Com encarar les vacances per tal de no patir estrès postvacacional? 

Les vacances d’estiu cada vegada estan més a prop, per fi! L’arribada del bon temps és un recordatori més de les esperades vacances, i per gaudir-les completament hem d’organitzar-nos de tal manera que la prevenció sigui la nostra aliada per a no patir contratemps d’última hora. Des de farmàcia de Mar t’ajudem per aconseguir aprofitar el màxim el temps vacacional i allunyar la síndrome postvacacional.

 • No canviïs completament els teus horaris. Passar d’aixecar-nos d’hora a quedar-nos el llit fins tard és un dels principals factors que alteren el nostre cos. Per això, et recomanem que a les teves vacances no et posis el despertador molt més tard que en el teu dia a dia: no cal que et llevis a les 6 del matí, però aixecar-te un parell d’hores més tard t’ajudarà a aprofitar les teves vacances, planificar el dia i gaudir de diferents llocs i activitats sense la massificació pròpia de l’estiu.
 • Sigues positiu. Com ja saps, la nostra ment juga un paper fonamental en la nostra actitud del dia a dia. Has de veure el costat positiu de tots els moments, tant de les vacances com de quan tornis a la teva rutina. El nostre consell és que et marquis petits objectius quan tornis a la feina, així estaràs més motivat i allunyaràs la síndrome postvacacional i tots els seus símptomes.
 • Els relaxants naturals són els teus aliats. Són un bon complement a tots els consells que et donem en aquest article, i és que segons quin relaxant natural triïs t’ajudarà a combatre el cansament físic i mental, a tenir més energia i fins i tot a augmentar la teva concentració i fer més productius els primers dies de tornada a la feina.
 • Prepara la teva farmaciola per les vacances. Com ja hem comentat anteriorment, gaudir de les teves vacances al 100% t’ajudarà a no patir la síndrome postvacacional, ja que hauràs donat a la teva ment el descans que necessitava i estarà preparada per afrontar novament els reptes de la teva feina. Per això, és important que planifiquis la teva farmaciola segons el destí on aniràs i els membres de la família que t’acompanyin.

Et recordem que pots consultar-nos a la farmàcia o a través de les nostres xarxes socials qualsevol dubte que tinguis per combatre la síndrome postvacacional. Gràcies al nostre consell farmacèutic trobarem junts els productes que millor encaixen amb el teu estil de vida, i mantindràs allunyat els símptomes de l’estrès postvacacional.