L’esperat estiu ja ha arribat, i com és normal en aquesta època de l’any, utilitzem roba que deixa gran part del nostre cos al descobert, cosa que fa que augmenti el risc de picades d’insectes i especialment de mosquits.

Les picades de mosquits no solen tenir conseqüències greus, encara que sí que poden resultar molt molestes. En determinades persones, poden provocar reaccions al·lèrgiques. En aquests casos, és important utilitzar repel·lents d’alta eficàcia i consultar amb el metge o farmacèutic sobre el tractament més adequat en cas de sofrir una picada.

Quin tipus de tractaments existeixen?

Tractaments preventius (per evitar que et piquin): tenen com a objectiu evitar les picades d’insectes.

Tractaments calmants (per quan ja t’han picat): indicats per alleujar el dolor i la picor de les picades. El principal actiu és l’amoníac, que actua modificant el pH i d’aquesta manera neutralitza la toxina introduïda per l’insecte.

Com evitar les picades de mosquit?

Tot i que no hi ha res que pugui evitar al 100% les picades de mosquit, us volem donar algunes recomanacions per prevenir-les. Pren-ne nota!

• Fes un ús adequat dels repel·lents.

• Fes servir roba que et cobreixi la pell.

• No utilitzis colònies que desprenguin olors dolces ni sabons amb perfums o aerosols per als cabells.

• Evita les àrees on els insectes tenen els seus nius (cubells d’escombraries, basses amb aigua o jardins).

• Intenta no sortir de casa entre el vespre i l’alba, és el moment en què els mosquits piquen.

• No utilitzis roba amb colors molt cridaners, atrau els mosquits.

• Si deixeu les finestres obertes, apagueu el llum.

• Utilitza mosquiteres per evitar que els mosquits entrin a casa teva. És una barrera física d’alta eficàcia contra els insectes que ataquen a la nit.

Aquest estiu fes front als mosquits amb les nostres recomanacions! I recorda que a la nostra farmàcia podem ajudar-te.

La protecció solar és necessària durant tot l’any per protegir-nos dels efectes nocius del sol. A la primavera i l’estiu s’ha de reforçar aquesta protecció, perquè passem més hores a l’aire lliure i l’exposició solar és més agressiva. La protecció tòpica és obligatòria, però per una major seguretat i cura de la pell, una bona opció és fer servir protecció solar oral. 

Però que és la protecció solar oral?

Les càpsules de fotoprotecció solar són complements alimentaris elaborats a base de betacarotens, vitamines i extractes naturals que ajuden a protegir la pell de la radiació solar. La funció de les càpsules és neutralitzar els rajos ultraviolats i prevenir i reparar els danys que provoquen a llarg termini. A més, tenen propietats antioxidants que ajuden a mantenir la pell sana.

Cal tenir present que el 50% de la radiació arriba a la pell, fins i tot quan es compta amb barreres fotoprotectores. Aplicar bé la crema solar no és cosa fàcil: es corre el risc de deixar zones sense cobrir (el clatell, les orelles, els avantbraços, l’empenya…) i de no aplicar la quantitat de producte recomanada. Per això, prendre càpsules fotoprotectores és la millor opció per potenciar l’efecte protector de la crema solar. La fotoprotecció oral és eficaç des de la primera presa, així doncs, val la pena apostar-hi!

Avantatges de les càpsules de fotoprotecció oral:

 • Es potencia la protecció de la pell contra el sol en persones amb rosàcia, melasma, dermatitis atòpica i acne, ja que la radiació solar pot empitjorar aquestes afeccions. 
 • S’aconsegueix una exposició al sol controlada en aquelles persones amb vitiligen i psoriasis que necessiten prendre el sol de forma segura i correcta.
 • Es redueix l’acció dels radicals lliures gràcies al seu alt contingut en vitamines i antioxidants. 
 • Es millora l’aspecte de la pell perquè es promou des de l’interior la producció de col·lagen i elastina contra l’aparició d’arrugues, línies d’expressió i la pèrdua d’elasticitat a la pell.
 • Són un complement ideal per a esportistes, ja que la suor, el contacte amb l’aigua i les tovalloles poden fer que la fotoprotecció tòpica perdi eficàcia ràpidament i la pell quedi més exposada al sol.
 • Reforcen la protecció tòpica i aporten un extra de protecció en zones descuidades com les orelles i la nuca.
 • Reparen el dany solar gràcies al seu poder antioxidant.
 • Augmenta la resistència al sol des de la primera presa.

Quan és necessari prendre-les?

Tothom pot prendre càpsules de fotoprotecció, inclús els més menuts de casa ja que algunes firmes fabriquen càpsules per a nens, però de manera especifica és recomana com a complement sobretot per les persones que:

 • Tenen la pell sensible o amb alteracions dermatològiques com psoriasis o rosàcia.
 • Tenen la pell sana però tenen antecedents que han patit càncer de pell.
 • Pells amb taques o que volen prevenir l’aparició de taques i l’envelliment cutani.
 • Persones que estan exposades a la radiació solar freqüentment com per exemple els esportistes.
 • Persones que realitzen algun tipus d’activitat a l’aire lliure de manera regular.
 • Persones que no poden posar-se crema solar cada dues hores.
 • Gent que sua excessivament o es banyen i utilitzen tovalloles de forma continuada.
 • Persones que estan amb tractaments estètics despigmentants, amb la depil·lació laser o que prenen algun medicament fotosensible (fàrmacs que fan la barrera cutània més permeable).

Però recorda que la fotoprotecció oral és un complement que ajuda a aconseguir una protecció més completa, però en cap cas cal prendre-la com a substitut de la crema solar!

Necessites més informació o no saps on trobar-ne? Vine a la farmàcia i comença a gaudir d’una fotoprotecció eficaç i segura!

El bon temps ha arribat i tenim tantes ganes de sol que, sense adonar-nos-en, comencem a exposar la nostra pell als raigs solars sense precaució. Tots sabem que cal protegir-se, però també és important preparar la pell abans de l’exposició solar per mantenir-la sana.

En aquest post us donem una sèrie de consells que us ajudaran a minimitzar els danys solars per mantenir la pell sana:

1. Comença amb una bona exfoliació! Els exfoliants són els millors aliats per eliminar les pells mortes i enfortir la dermatitis. A més, si exfolies el teu cos durant o després de la dutxa, aportes elasticitat i suavitat a la pell, fent que sigui molt més resistent al sol i afavorint el bronzejat.

2. Després de l’exfoliació, toca hidratar la pell. Utilitza una crema hidratant que s’adapti a les teves necessitats cutànies per donar fermesa a la pell i reduir la flacciditat. Gràcies a l’exfoliació anterior, la pell absorbirà amb més facilitat les propietats de la crema i augmentarà la reafirmació i tonificació del teu cos.

3. Hidratat correctament: Tant la pell com el nostre organisme necessiten hidratació. No has d’esperar a tenir set per beure aigua, aquest senyal ja és un signe de deshidratació. Beu aproximadament un litre i mig d’aigua al dia, així aconseguiràs lluir una pell hidratada i saludable.

4. Introdueix els betacarotens a la teva dieta: els aliments rics en betacarotens són una gran font d’antioxidants que t’ajudaran a fer front als radicals lliures generats pels agents externs (com el sol). Aquests aliments milloren l’aspecte de la pell i en potencien el seu resultat. Inclou a la teva dieta aquests aliments: la carabassa, la pastanaga, l’albercoc o algunes verdures com el bròquil o el carabassó.

5. Protegeix la pell del sol: No només t’has de posar protecció solar quan vagis a la piscina o a la platja. Incorpora aquest hàbit saludable durant tot l’any, però sobretot a la primavera que és quan ens comencem a  exposar més al sol sense ser-ne conscients. És molt important que et protegeixis amb cremes de protecció solar amb un SPF elevat, sobretot a la cara. D’aquesta manera evitaràs l’envelliment prematur, l’aparició d’arrugues i, sobretot, taques a la pell.

Segueix tots aquests tips i recorda que no hi ha res pitjor que una cremada a la pell i les conseqüències que poden sorgir a curt i llarg termini. Sigues previsor i incorpora al teu dia a dia aquests hàbits saludables per gaudir d’una pell sana i bonica.

Benvinguts de nou amics i amigues, ja queda molt poc per les vacances de Setmana Santa!

Esteu preparats?

Si sou dels afortunats que podeu gaudir d’aquests dies festius viatjant, no us podeu perdre les nostres recomanacions.

Recordeu que preparar la farmaciola és una part molt important del viatge, més encara si viatgem amb menors. Però que necessita una farmaciola bàsica?

Articles de primers auxilis:

Medicació habitual si és el cas.

Termòmetre.

Tiretes de diferents mides.

Apòsits.

Cristlamina o betadine.

Arnidol pels més petits de casa.

Protecció solar amb un índex de protecció major a 30.

Repel·lent d’insectes.

Crema per tractar les picades d’insectes.

Pastilles pel mareig.

Antihistamínics, antiinflamatoris i analgèsics.

Productes d’higiene personal.

Kit Covid-19:

Mascaretes quirúrgiques.

Mascaretes FFP2.

Gel hidroalcohòlic.

Important!

Planifica amb antelació les teves necessitats mèdiques i tingues precaució a l’hora de transportar els medicaments, especialment amb tots aquells que necessiten refrigeració. No exposis la farmaciola a temperatures extremes, tant de fred com de calor.

Per últim, calcula correctament la quantitat de medicaments que necessites pels dies que estàs fora de casa. És recomanable agafar més quantitat de la que es necessita.

I si marxeu fora del país, no us oblideu de preparar la documentació sanitària corresponent. Si viatges per Europa necessites la targeta sanitària europea.

Gaudeix d’una Setmana Santa saludable i sense accidents, però sempre amb la teva farmaciola ben a prop!

Si quan et pentines et queda mitja cabellera al pinte o notes que durant aquests mesos et queden més cabells a la dutxa, no t’espantis! La caiguda forma part del mateix cicle del cabell. Durant les primeres setmanes de primavera la xifra de cabells que es poden perdre ronden les 100 unitats al dia, tot i que cada persona té el seu propi ritme de caiguda capil·lar. 

Normalment, acostumem a relacionar la caiguda estacional del cabell amb la tardor, però en finalitzar l’hivern el cabell també experimenta una etapa de renovació. 

Si vols saber que és la caiguda estacional del cabell a la primavera i com preparar-te per afrontar-ho, continua llegint! 

Què és i perquè es produeix la caiguda estacional del cabell durant la primavera? 

La caiguda estacional del cabell durant aquesta època de l’any és molt similar a la de la tardor i és totalment normal. Aquest procés capil·lar s’anomena efluvi estacional i es produeix a causa de la renovació natural del cabell. 

Els canvis amb les hores de llum natural afecten el ritme circadiari del nostre organisme i per això a la primavera i a la tardor és quan hi ha els pics de renovació capil·lar a causa del cicle biològic. 

El resultat d’aquesta renovació és un volum normal de cabells en un període de tres mesos, per tant, si la pèrdua de cabells es manté en aquests marcs, no t’ha de preocupar. Normalment, els cabells que cauen són substituïts per altres de nous que naixen, i el volum es recupera al cap d’aquests 3 mesos. 

Consells per preparar el cabell davant de la caiguda estacional de primavera. 

 • Per mantenir la cabellera sana fa falta gaudir d’una bona salut general. No descuidis l’alimentació i de cara a la primavera i l’estiu no posis en pràctica dietes extremes, ja que una alimentació pobra incrementa el risc de perdre més cabells del normal. 
 • Assegurat que no et faltin vitamines del grup B, zinc i ferro perquè la manca d’aquests repercuteix negativament augmentant la caiguda del cabell. 
 •  Dorm 8 hores diàries, la falta de son està relacionada amb la pèrdua de cabell, el seu creixement i trencament. 
 • Intenta controlar l’estrès i l’ansietat si no vols accelerar les fases de caiguda del cabell. 
 • Els xampús anticaiguda poden ser bons aliats sempre que s’adaptin al teu cuir cabellut, ja que si s’utilitza de manera regular combat la caiguda anòmala. Les fórmules d’aquests xampús inclouen la biotina que fa augmentar la grossor i el volum del cabell. 
 • Cada dues setmanes o cada mes aplicat un peeling capil·lar, aconseguiràs un aspecte més sa i un creixement més fort a banda de frenar la caiguda. 
 • Per finalitzar, també pots fer servir els tractaments en ampolles o tònics que s’apliquen directament sobre el cuir cabellut i resulten ser un producte molt efectiu per aquest problema capil·lar. 

Si aquesta primavera notes una caiguda excessiva de cabell i necessites ajuda, no dubtis a preguntar-nos, des de la nostra farmàcia t’aconsellarem el millor per tu i la teva cabellera!

A conseqüència del confinament, el teletreball i les plataformes de continguts audiovisuals, exposem les nostres retines a llargues hores davant de les pantalles. Cal destacar que durant les vacances acostumem a reduir aquesta exposició, però la situació actual que vivim de la Covid-19, per contra, ha generat un augment considerable de les hores que passem davant de la televisió, la tablet, l’ordinador, etc. Si ets sents identificat/ada, et donem 6 tips per protegir els teus ulls davant de la llarga exposició als dispositius digitals. 

Segons estudis, la població espanyola ens passem gairebé la meitat de l’any mirant pantalles, cosa que desencadena mals de cap per a un 76% dels espanyols, empitjorament de la visió, coïssor i envermelliment d’ulls, dificultat per enfocar, taques, arrugues a la pell i insomni. Si seguim amb els hàbits actuals, a la nostra visió li espera un futur ben pobre. Per la qual cosa és urgent modificar les nostres conductes tenint en compte les recomanacions següents: 

 1. L’ésser humà tendeix a parpellejar espontàniament al voltant de 24 vegades cada minut al llarg d’una conversa. Però aquest nombre es redueix en moments de màxima concentració on l’ull manté el focus en un mateix objecte per un període de temps prolongat. Si passes llargues hores davant de la pantalla, és possible que no te n’adonis, però redueixis el teu parpelleig, per la qual cosa et recomanem hidratar-los aplicant llàgrimes artificials
 1. Descansa la vista mirant de lluny cada hora, mirar per la finestra és un bon exercici. 
 1. Sempre que sigui possible, treballa amb llum natural. Si no és possible, utilitza llum blanca i evita que enfoqui directament als ulls. 
 1. Utilitza ulleres amb filtre de llum blava. Aquestes lents especialment dissenyades per protegir els teus ulls de la nociva llum blava que emeten els dispositius digitals. Et proporcionarà una millor salut ocular i un millor rendiment a la teva feina. 
 1. Posa la pantalla paral·lela als teus ulls i a una distància de 50 centímetres de la cara, 35 en el cas dels smartphones i adequa la mida de la lletra segons les teves necessitats. 
 1. Sempre que estiguis exposat a una pantalla quan sigui de nit, activa el mode fosc o el night shift. Quan reps menys llum, el cervell interpreta que ha de descansar, així que s’activa la producció de melatonina, que regula el cicle del son. En cas contrari, en percebre la llum, comunica al cervell que cal estar despert, per això és aconsellable no utilitzar aparells electrònics dues hores abans d’anar a dormir. 

I recorda: és molt important revisar la teva vista una vegada a l’any com a mínim! A la nostra farmàcia tenim una gran varietat de productes per tractar les patologies derivades de l’excés d’exposició a les pantalles.  

Si notes qualsevol dels símptomes anteriors, no dubtis a visitar-nos, t’assessorarem en tot allò que necessitis

El raspall de dents, en les seves diferents formes, colors i dureses, és l’eina bàsica de la higiene bucodental diària. Gràcies al raspall aconseguim eliminar les restes d’aliments, l’acumulació de placa a la superfície de les dents i, per tant, ens és possible aconseguir unes dents netes i prevenir l’aparició de patologies com la càries o la gingivitis

Per mantenir una bona higiene bucal el raspall de dents és el millor aliat. Sempre que estigui en bon estat, ja que les cerres del raspall es desgasten i perden efectivitat. 

Si ets una d’aquelles persones que utilitza el mateix raspall fins que els filaments estan molt desgastats estàs cometent un gran error! El raspall de dents s’ha de canviar, com a mínim, cada tres o quatre mesos. Una bona opció és fer-ho al canvi d’estació. 

Quan els filaments estan molt deteriorats, les dents no es poden raspallar correctament, de manera que l’acumulació de placa a la boca tendeix a augmentar. De la mateixa manera, als filaments es poden acumular bacteris i microorganismes que poden passar a la boca. 

Recorda que un raspall nou pot eliminar més placa de les dents i les genives que un que estigui gastat.  

Com diem, el raspall de dents s’ha de canviar, almenys cada tres mesos. Però, de la mateixa manera, també cal fer-ho després de passar una grip, un refredat, la COVID-19, mal de gola o una infecció a la boca. Ja que els gèrmens poden amagar-se entre les cerres i tornar a provocar una infecció.  

La manera de guardar el raspall de dents també pot afectar el deteriorament i el funcionament d’aquest. És important guardar el raspall amb el caputxó posat, en posició vertical, evitant el contacte amb la resta dels raspalls de la casa i allunyat del lavabo i del sanitari. Emmagatzemar un raspall de dents en un recipient tancat pot provocar una acumulació de bacteris, per això és millor que les cerres estiguin completament seques i ventilades després de cada raspallada. 

Els canvis d’estació, produïts, cada tres mesos, són el moment idoni per canviar de raspall. A l’hora d’escollir-lo, cal tenir en compte les característiques bucodentals de cadascú. Recorda que l’important és utilitzar-ne un que s’adeqüi les teves necessitats, així com aplicar una tècnica de raspallat correcta. 

A partir d’ara canvia el raspall de les dents a la primavera, a l’estiu, a la tardor i per últim a l’hivern. L’inici d’aquestes estacions és una bona data per fer el canvi. Si tens algun dubte sobre la teva higiene bucodental diària, el raspall que hauries de fer servir o la tècnica de raspallat que hauries de seguir, estarem encantats de resoldre’ls!

Durant les festes de Nadal la nostra salut pot veure’s afectada a causa del canvi d’hàbits de manera sobtada durant uns dies determinats. 

Per costum durant aquestes dates tan significatives substituïm els hàbits diaris per altres menys convenients com l’abandonament de l’exercici físic, la ingesta d’aliments hipercalòrics, un augment considerable del consum d’alcohol i tabac, etc. 

A curt termini aquests canvis de rutina nadalencs, poden deixar seqüeles en la nostra salut: 

 • Augment de pes i grassa corporal. 
 • Pujada de la tensió arterial. 
 • Augment dels nivells de glucosa, colesterol i de l’àcid úric. 
 • Major retenció de líquids. 

Però per evitar molèsties, mantenir l’organisme en bon estat i compensar els excessos d’aquests dies festius cal seguir una dieta equilibrada i variada composta per: 

 1. Fruites i verdures: gràcies a les vitamines i els minerals que ens aporten, ajuden al nostre organisme a augmentar les defenses. Les taronges i els kiwis són una molt bona opció igual que les carxofes, els espàrrecs, els espinacs o les albergínies. 
 1. Proteïnes: el peix, la carn i els ous amb les seves correctes quantitats són aliments beneficiosos per enfortir el nostre sistema immunitari. Els fruits secs i els llegums aporten proteïna d’origen vegetal. 
 1. Hidrats de carboni: són fonts d’energia que ens aporten fibra i a la vegada ens ajuden a millorar el trànsit intestinal. És important consumir-los de manera regulada per no augmentar la ingesta calòrica. Alguns d’aquests aliments són els cereals, el pa, l’arròs i la pasta. 
 1. Grasses vegetals: Sempre que puguis opta per les grasses vegetals provinents de l’oli d’oliva o del peix blau entre altres. I intenta reduir la presència de grasses saturades presents a l’embotit, en diferents carns o en productes de pastisseria. 

Però no només hem de controlar que mengem, és important també la manera de menjar i quan mengem, ja que aquests fets són aspectes molt importants que poden afectar de manera negativa a la teva salut. 

Segueix les nostres recomanacions dietètiques i comença a viure un Nadal més saludable! 

Acostuma’t a fer 5 menjades al dia. D’aquesta manera evitaràs picar entre hores. 

No abusis de les quantitats, menja una ració normal. No t’has de quedar amb gana, però tampoc has d’abusar del menjar. 

Prepara els aliments de manera saludable. Fer receptes al forn, a la planxa o al vapor són molt bones opcions per aquestes dates festives. 

Beu aigua! Acompanya totes les teves menjades d’aigua, ajuda a reduir l’ansietat per menjar, millora el trànsit intestinal i hidrata l’organisme. I per últim, no oblidis fer exercici físic! L’Organització Mundial de la Salut recomana fer entre 30 i 60 minuts d’exercici físic o caminar 5.000 passos al dia. Durant aquestes festes aprofita per passejar amb familiars i amics.

Una de les incògnites més habituals dels últims dies és saber distingir entre la grip, la Covid-19 o un refredat típic de l’època de l’any.

No és una feina fàcil, totes tres patologies presenten un quadre de simptomatologia similar. Però sempre hi ha algun tret característic de cada malaltia que ens ajuda a diferenciar amb claredat quina patologia pateix el pacient.   

 1. Covid-19: quan estàs infectat per coronavirus normalment tens febre i símptomes respiratoris com els de la grip: falta d’aire de vegades i tos. Perdre l’olfacte i el gust també són signes típics dels pacients amb Covid. El dolor muscular, el mal de coll, el cansament i la diarrea són símptomes que es poden presentar ocasionalment.
 1. Refredat: els principals símptomes d’un refredat estacional són: malestar lleu, secreció i congestió nasal, mal de coll i de vegades, petites dosis de febre.
 1. Grip: el quadre típic d’aquesta infecció vírica és: febre, tos, dolor general del cos i fatiga. A diferència del refredat comú, la simptomatologia de la grip apareix sense avisar, arriba de cop i va acompanyada de maldecap i febre.

Cal tenir en compte l’inici de la patologia. El refredat apareix de manera progressiva mentre que la Covid i la grip comencen de cop.

El refredat normalment té una durada curta, la grip se supera amb uns 8 dies i el coronavirus costa més de curar, ja que al cap d’una setmana pot ser que no hi hagi cap millora o inclús es pot donar un empitjorament.

La febre és una altra diferència important. Un refredat comú no acostuma a donar febre, en tot cas febrícula, en canvi la grip i el coronavirus presenten febres altes.

Però per diferenciar la febre de la grip amb la de la Covid-19 com ho fem?

La febre de la grip acostuma a baixar al tercer o quart dia mentre que amb la Covid-19 la febre és persistent i bastant elevada.

Una de les característiques més destacables de la Covid és la pèrdua de gust i d’olfacte. És veritat que amb un refredat o una grip si hi ha congestió nasal pots arribar a perdre aquests sentits, però amb el coronavirus aquest fet es produeix sense tenir el nas tapat.

Cal parar atenció amb la tos. La tos seca apareix amb la Covid-19 i la tos tova pot produir-se en un refredat o la grip, però no és un símptoma segur.

Una cosa queda clara, el refredat, la grip i la Covid no presenten el mateix quadre simptomatològic ni el mateix desenvolupament perquè tampoc afecten a totes les persones per igual.

Has notat que durant la tardor et cau més el cabell? Aquest fet és a causa de la baixada de temperatura. Quan arriba la tardor i la temperatura comença a disminuir, es produeix una disminució del reg sanguini al cuir cabellut. Però el clor, la sal i el sol també en són responsables, debiliten el cabell.

Has de saber que la caiguda del cabell durant la tardor és un procés de renovació capil·lar natural que passa cada any.

La caiguda del cabell es produeix tant en homes com en dones i actualment hi ha maneres de frenar i sobretot d’estimular el creixement del nou cabell. Per fer front a la caiguda capil·lar has d’augmentar les cures del cabell.

Dedicant uns minuts al dia per fer les cures necessàries i utilitzant productes específics pots minimitzar el problema.

 • Redueix l’estrès i l’ansietat, són factors que afecten el ritme de creixement del cabell i aturen la renovació.
 • Acostuma’t a fer servir xampús i locions anticaiguda, així reforçaràs la presència de la caiguda del cabell i a la vegada també l’enfortiràs.
 • Treu la humitat del pèl amb una tovallola, utilitza l’assecador el menys possible i amb una temperatura moderada! Quan les temperatures disminueixen la calor no afavoreix al nostre cabell.
 • Els nutrients són fonamentals per la salut dels cabells. El magnesi i el ferro aconsegueixen que el cabell és vegi brillant i sa, mentre que la vitamina B ajuda a enfortir el cabell.
 • Els massatges al cuir cabellut afavoreixen l’activació de la circulació sanguínia.
 • Intenta no colorar i decolorar el teu cabell molt sovint, aquest procés pot afectar a les propietats fisicoquímiques i a més debilita la fibra capil·lar.
 • Evita els pentinats forçats i que tirin, i pentinat cada dia suaument amb un raspall de truges naturals.
 • Una vegada acaba l’estiu, és important sanejar el cabell. És recomanable tallar les puntes danyades i si és possible, millor acompanyar el tall amb un tractament d’hidratació.

El nostre pel està compost de queratina i minerals com el coure, el magnesi i el silici. Una dieta equilibrada amb nutrients facilitarà una bona salut capil·lar, mentre que una alimentació amb carències vitamíniques, minerals o proteiques influirà negativament incrementant la caiguda.

Els vegetals de fulla verda aporten calci, ferro i vitamines A i C i milloren l’oxigenació del cuir cabellut. Els fruits secs ajuden a combatre la pèrdua prematura de cabell i els llegums com els cigrons i les llenties aporten zinc, proteïnes i ferro per ajudar a créixer el pèl.

La caiguda estacional del cabell és temporal i no t’ha de preocupar, però si passen els mesos i la caiguda es manté en el temps, tingues-ho en compte i parla amb un professional.