Per què és essencial practicar uns hàbits higiènics saludables? Una higiene íntima diària és clau per a sentir-te còmoda i reduir el risc d’infeccions; sobretot en etapes en les quals la zona vaginal es veu directament afectada pels canvis hormonals.

Sabies que la vagina realitza per si mateixa una activitat de neteja? Cada dia genera un flux blanquinós (flux vaginal) que saneja les parets vaginals. El nivell d’acidesa d’aquest flux vaginal (anomenat pH vaginal) contribueix a prevenir possibles infeccions. Per això, si s’altera, pot provocar infeccions i també l’aparició de sequedat, picor i dolor en mantenir relacions sexuals o en orinar. És recomanable demanar consell mèdic si apareix alguna d’aquestes molèsties.

Quins són els hàbits higiènics més adequats?

En aquesta etapa, la disminució del flux vaginal i l’envelliment dels teixits afavoreixen l’aparició d’infeccions vaginals o urinàries. Per a evitar l’aparició d’infeccions vaginals o urinàries, t’aconsellem que segueixis unes pràctiques d’higiene saludables:

 • Neteja’t una vegada al dia amb aigua i sabó neutre o lleugerament àcid (això és un sabó de pH = 7 o lleugerament inferior) per a no trencar l’equilibri del pH vaginal. En aquest punt, és important que optis per sabons específics per la zona.
 • Després d’anar al bany, has de netejar-te de davant cap endarrere.
 • No oblidis rentar-te bé abans i després de mantenir relacions sexuals.
 • En la mesura del possible, usa roba interior de cotó i evita la roba interior ajustada o els panties.
 • En el moment de la rentada, pots usar tovalloletes o altres productes específics per a la higiene íntima. Les tovalloletes humides són ideals per a mantenir una higiene fora de casa.
 • Durant la menstruació canviar amb freqüència les compreses o els tampons. Utilitzar absorbents hipoal·lergògens i 100% de cotó.

 

A més, des de farmàcia De Mar posem a la teva disposició complements alimentaris per reforçar la teva salut íntima. Consulta’ns qualsevol dubte que tinguis!

Les arrugues són una de les preocupacions principals, tant d’homes com de dones, a mesura que van passar els anys. Tant si ja en tens alguna com si vols prevenir-ne la seva aparició, has de saber que amb un estil de vida saludable i amb tractaments específics podrem retornar a la nostra pell la seva fermesa i elasticitat.

Les arrugues són gairebé inevitables i solen aparèixer pel pas dels anys: portar a terme una dieta irregular, la cura inapropiada de la pell i les condicions del medi ambient són alguns dels principals factors que afavoreixen la seva aparició. Però actes tan quotidians com somriure o la propia gesticulació mentre parlem també provoquen la seva aparició.

Tot aquests factors que hem descrit anteriorment provoquen que la pell s’assequi cada vegada més, es torni més fina i menys resistent, i propensa a formar antiestètics plecs. Sigui com sigui, per a molts, conviure amb elles es converteix en una cosa difícil. Si ja tens aquestes arrugues i t’agradaria tractar de dissimular-les i començar a actuar sobre elles, et donem uns senzills consells per a començar a prevenir-les.

Hi ha diverses formes per a combatre les arrugues, des de tractaments naturals fins a productes tòpics. Aquests són alguns consells:

 • Alimentació. Tant les vitamines (A, E i C) com els àcids grassos essencials (àcid linoleic) i els oligoelements (el seleni, present en cereals, llevat de cervesa, all, ceba, germen de blat o carns, i el zinc, en carns vermelles, peix, pollastre, productes lactis, grans i nous) participen activament en la bona salut de la pell.
 • Neteja i hidratació. Els bons gestos, com desmaquillar, oxigenar i hidratar la pell al matí i a la nit, així com exfoliar el cutis una vegada a la setmana són solucions eficaces.
 • Cremes antiedat. Complementar el nostre estil de vida saludable i els nostres rituals de bellesa amb tractaments específics per reduir la visibilitat de les línies d’expressió i les arrugues és essencial. Les noves cremes tensores, de renovació cel·lular i de farciment d’arrugues (els principals tractaments antiage) estan aconseguint resultats cada vegada més sorprenents a l’hora de prolongar la joventut de la pell sense recórrer a mètodes quirúrgics.

No dubtis més! Consulta’ns a la farmàcia, tenim el tractament que necessites per dissimular les línies d’expressió.

L’inici de l’escola o la guarderia sempre porta els mateixos problemes: a més de grips i catarros, els polls poden apoderar-se dels caparrons dels més petits.

Els polls són insectes que creixen i es multipliquen molt de pressa i, encara que només viuen una mitjana de 30 dies al cap d’una persona, una femella pot posar de 5 a 10 ous al dia, per tant la seva presència pot ser continua.

El teu fill té polls? La tornada a l’escola és un dels moments en els quals pot augmentar la presència de polls als caps dels nens. Si veus als teus fills gratar-se amb insistència o et diuen constantment que els pica el cap, és probable que tinguin polls o llémenes. El primer que has de fer per a assegurar-te és mirar en el clatell, darrere de les orelles i en l’arrel del cabell.

Què fer si el meu fill té polls?

Si descobreixes que el teu fill té polls, el primer pas és donar notícia d’això en el col·legi o la guarderia i observar els caps de tota la família. El següent pas és començar un tractament farmacèutic. A més, convé que rentis la roba amb aigua calenta, ja que els polls només sobreviuen un màxim de 48 hores sense alimentar-se.

D’altra banda, el contagi és molt fàcil, i es pot produir amb el simple contacte entre caps, o en intercanviar objectes personals com a pintes, gorres, etc. Els nens poden tenir polls diverses vegades en la seva vida, per tant, és recomanable, com a mètode de prevenció, no intercanviar pintes o utensilis del cabell amb els seus amiguets o germans. A més, els polls són la malaltia parasitària més comuna en nens de 3 a 10 anys i, per això, és molt senzill que adults també la pateixin.

Tingues present que no és certa la imatge dels polls ‘saltant’ d’un cap a una altra entre els nens: perquè no tenen ales, és impossible el contagi ‘per aire’.

Si han donat la veu d’alarma en el col·legi dels teus fills, inspecciona el seu cabell i no t’amoïnis! Tenir polls és molt desagradable per als nens però a la nostra farmàcia trobaràs els millors productes per acabar amb ells.

Arriba l’agost, i amb el temps lliure ens ve de gust anar a la platja a prendre el sol i refrescar-nos amb un bany. Però, saps fer-ho de manera segura? Posa a prova els teus coneixements i aprèn els millors consells per protegir la teva pell i gaudir del sol.

 

 1. Utilitza un protector solar de qualitat. La qualitat del protector solar és molt important. Utilitza sempre productes que comptin amb evidències científiques i estiguin testats dermatològicament. El més important és que triïs la textura que més t’agradi perquè et vingui de gust posar-t’ho (i reaplicarlo cada 2 hores). En general, ens bastarà amb una crema solar de protecció solar Alta (SPF30 o 50) o Molt Alta (SPF 50+). Et recomanem no utilitzar els protectors de l’any anterior, ja que poden haver perdut la seva eficàcia en haver estat en condicions de conservació inadequades i podem córrer el risc de cremar-nos.

 

 1. Vigila el temps d’exposició. El sol ens aporta molts beneficis, fins i tot pel nostre estat d’ànim, però si volem evitar danys greus a llarg termini a la nostra pell, hem de limitar el temps d’exposició. Si vas a la platja, intenta no passar més de mitja hora seguida prenent el sol directament: busca l’ombra sota una ombrel·la, un arbre o a l’interior d’algun edifici.

 

Evita l’exposició solar especialment entre les 12 i les 16 h, durant les quals els raigs solars tenen una incidència més directa sobre el nostre planeta. Pensa que, a més de ser perjudicial per a la teva pell, també pot suposar un perill per a la teva salut i arribar a provocar-te mal de cap, marejos o fins a una insolació. Les millors hores per a prendre el sol, són aquelles en les quals els raigs incideixen indirectament, és a dir, a primera hora del matí o al final de la tarda.

 

Una pell bronzejada pot ser molt bonica, però passar massa temps sota el sol farà que envelleixi molt més ràpid, que és el que anomenem fotoenvelliment. Si vols bronzejar la teva pell de manera segura: utilitza fotoprotectors que protegeixin la teva pell però accelerin el bronzejat.

 

 1. Protegeix especialment als nens. Els nens sempre han d’usar fotoprotectors específicament formulats per a ells pel fet que la concentració dels seus filtres és diferent. La pell dels nens és especialment delicada i pot sofrir més que la dels adults sota el sol (la capacitat de protegir-se del sol amb melanina es desenvolupa passats diversos anys). A més, les cremades solars durant els primers anys de vida són molt perilloses, i augmenten el risc de patir càncer de pell en l’edat adulta.

 

Les recomanacions generals per als bebès i nens són les següents:

 

 • En el cas dels bebès menors d’1 any, recomanem mantenir-los fora de la llum solar directa i protegir-los de la llum indirecta amb fotoprotectores específicament formulats per a la pell fràgil del bebè mitjançant filtres minerals.
 • Els nens entre 2-3 anys no han d’exposar-se directament als raigs solars. Han d’utilitzar sempre un fotoprotector adequat amb un SPF molt alt (50+) i a més complementar-ho amb mesures físiques com a samarretes, barrets, pantalons, ulleres de sol, etc., per a disminuir les àrees exposades al sol.
 • En nens majors de 3 anys cal aplicar fotoprotectors infantils resistents o molt resistents a l’aigua, és a dir, que mantinguin el SPF 40 o 80 minuts després de la immersió. Si passa aquest període de temps, cal tornar a aplicar el protector. Si, després del bany, els eixuguem amb una tovallola, també aplicarem el fotoprotector, ja que l’estem eliminant de la pell.

Com encarar les vacances per tal de no patir estrès postvacacional? 

Les vacances d’estiu cada vegada estan més a prop, per fi! L’arribada del bon temps és un recordatori més de les esperades vacances, i per gaudir-les completament hem d’organitzar-nos de tal manera que la prevenció sigui la nostra aliada per a no patir contratemps d’última hora. Des de farmàcia de Mar t’ajudem per aconseguir aprofitar el màxim el temps vacacional i allunyar la síndrome postvacacional.

 • No canviïs completament els teus horaris. Passar d’aixecar-nos d’hora a quedar-nos el llit fins tard és un dels principals factors que alteren el nostre cos. Per això, et recomanem que a les teves vacances no et posis el despertador molt més tard que en el teu dia a dia: no cal que et llevis a les 6 del matí, però aixecar-te un parell d’hores més tard t’ajudarà a aprofitar les teves vacances, planificar el dia i gaudir de diferents llocs i activitats sense la massificació pròpia de l’estiu.
 • Sigues positiu. Com ja saps, la nostra ment juga un paper fonamental en la nostra actitud del dia a dia. Has de veure el costat positiu de tots els moments, tant de les vacances com de quan tornis a la teva rutina. El nostre consell és que et marquis petits objectius quan tornis a la feina, així estaràs més motivat i allunyaràs la síndrome postvacacional i tots els seus símptomes.
 • Els relaxants naturals són els teus aliats. Són un bon complement a tots els consells que et donem en aquest article, i és que segons quin relaxant natural triïs t’ajudarà a combatre el cansament físic i mental, a tenir més energia i fins i tot a augmentar la teva concentració i fer més productius els primers dies de tornada a la feina.
 • Prepara la teva farmaciola per les vacances. Com ja hem comentat anteriorment, gaudir de les teves vacances al 100% t’ajudarà a no patir la síndrome postvacacional, ja que hauràs donat a la teva ment el descans que necessitava i estarà preparada per afrontar novament els reptes de la teva feina. Per això, és important que planifiquis la teva farmaciola segons el destí on aniràs i els membres de la família que t’acompanyin.

Et recordem que pots consultar-nos a la farmàcia o a través de les nostres xarxes socials qualsevol dubte que tinguis per combatre la síndrome postvacacional. Gràcies al nostre consell farmacèutic trobarem junts els productes que millor encaixen amb el teu estil de vida, i mantindràs allunyat els símptomes de l’estrès postvacacional.

Els peus són la part del cos de la qual ens solem oblidar. La calor ja està aquí i amb ell els pantalons curts, els vestits, les samarretes de tirants i, per descomptat, les sandàlies. Els nostres per fi veuran la llum del sol, però el més probable es que encara no estiguin llestos. Si vols lluir-los impecables, aquí tens uns senzills consells per a aquest estiu. Prèn nota!

El primer, cal establir una rutina de cures, a més d’aplicar-la de forma regular. I, en cas de tenir algun tipus de molèstia o malaltia, el millor serà acudir a les mans d’un expert que pugui assessorar-te i aplicar el tractament adequat.

Seguidament, i un pas que hem de tenir present sempre, és una bona exfoliació per a eliminar les cèl·lules mortes de la nostra pell. El següent pas és la hidratació amb una crema específica pels peus, ja que la pell dels peus acostuma a ser molt susceptible a trencar-se i provocar descamacions. Aquest tractament suavitza, refresca i hidrata els peus. A més, notaràs una sensació calmant gràcies a la prèvia exfoliació.

A més a més, recorda aquests consells:

 • Banya’ls amb aigua freda. L’aigua freda activa la circulació sanguínia dels peus i les cames. Els notaràs més lleugers i menys inflats.
 • Eleva’ls! Per a activar la circulació, a més de submergir-los en aigua freda, alçar-los per sobre dels malucs, ja sigui asseguda o tombada, és un bon exercici.
 • Submergeix-los en aigua amb sabó un parell de vegades a la setmana. Per a millorar l’experiència utilitza essències aromàtiques i olis essencials: per als peus inflats, la menta; per a relaxar-los, la lavanda; i per a prevenir l’olor, el romaní.
 • Passeja per la costa del mar. A més d’activar el flux sanguini i ajudar a evitar l’aparició de varius, la sorra serveix de exfoliante i el contacte de la planta del peu amb la sorra afavoreix la relaxació i propícia un efecte sedant que allibera l’estrès.
 • Asseca’ls a fons. És important assecar bé la pell d’entre els dits i la planta per a eliminar tota la humitat. D’aquesta forma, evitarem que la humitat es mantingui en el calçat i previndrem l’aparició de fongs. A més, si tens algun call, evitaràs que s’estovi per la humitat.
 • Elimina les dureses! A més de ser antiestètiques, poden convertir-se en un problema seriós si no els dónes un tractament adequat.
 • Pinta les teves ungles dels peus. Donaran una aparença molt cuidada i maca dels teus peus!

Recorda que trobaràs tots els productes per tenir uns peus de 10 a la nostra farmàcia. T’esperem!

07 maig 2019

Cuida’t mentre dorms

No seria genial poder cuidar-nos mentre dormim, sense gaire esforç? Les hores de somni són fonamentals per a la reparació i recuperació del nostre cos i també de la nostra ment. És per això que des de la nostra farmàcia us donem alguns consells per millorar les vostres hores de son i cuidar-vos més:

– Cuida l’ambient de l’habitació on dorms amb un humidificador de vapor fred. Un entorn lliure de sorolls, en foscor i a una temperatura entre 18-20 °C t’ajudarà a descansar. Però a més, un nivell adequat d’humitat, d’entre el 40 i el 60% millorarà la teva respiració, i evitarà que la teva pell es deshidrati i ressequi mentre dorms.

– Aplica una crema facial de nit. Quan dorms, la teva pell es recupera dels danys soferts durant el dia, està en fase de restauració i reparació, i per tant, és més receptiva. A més a més, també és més propensa a la deshidratació. Les cremes de nit estan formulades per a ajudar-la, aportant elements regeneradors, i sent més nutritives.

– Aplica’t la crema dels peus per la nit:és el millor moment per a treure-li el màxim partit. Aplica-la amb un massatge que relaxi els teus peus, posa’t uns mitjons de cotó suaus, i a dormir… al matí següent podràs lluir uns peus hidratats i descansats.

– Bàlsam labial reparador: si ho apliques abans de ficar-te al llit, romandrà més temps actuant, perquè no parles, menges o gesticules, per la qual cosa mantindrà la hidratació natural dels teus llavis per més temps, mentre ajuda a la seva reparació cel·lular. T’aixecaràs amb uns llavis suaus i hidratats.

Però si el que t’ocorre és que agafar el son es converteix en un autèntic malson, la melatonina pot ser la teva solució. Aquesta hormona regula el ritme de circadià, i la qualitat del somni de forma natural en el nostre organisme, en funció dels estímuls lumínics.

Pots trobar-la en forma de complements alimentosos, acompanyada de plantes com la pasiflora o la melissa, que també contribueixen a cuidar la qualitat de les teves hores de somni. Consulta’ns a la farmàcia!

Créixer i fer-nos grans forma part de la nostra vida, i ens agradi o no crec que fer-ho d’una manera optimista i responsable és la millor manera per sentir-nos bé amb nosaltres mateixos i entendre el nostre organisme i els canvis que es donen en ell.

Al fer-nos grans, el nostre cos necessita que el cuidem de manera integral, pel que el compromis personal que hem d’adquirir amb nosaltres mateixos és major del que portàvem fent fins ara. És important deixar clar que no es tracta de reptes impossibles, sino d’objectius aconseguibles i mesurables. Amb uns petits canvis a favor de la teva salut la teva vida millorarà considerablement!

Comença amb tasques senzilles

Hi ha moltes activitats que pots fer durant el teu dia a dia sense canviar radicalment el teu estil de vida i que t’ajudaran a ser més actius. Jugar amb els teus nets al parc, passejar al gos marcan-te cada vegada passejos més llargs i deixar el cotxe només per fer distàncies llargues són algunes de les petites accions que faran activar-te.

Cuida la teva alimentació

Has d’aprendre (si no ho fas ja) a menjar moderadament: no has de privar-te de res si no tens problemes greus i si el teu metge no t’ho ha recomanat, però ja saps que segons quins aliments i begudes només és aconsellable prendre’ls n petites quantitats.

Consume calcio y vitaminas

Amb el pas del temps, els ossos es van desgastant i és necessari que els ajudis a mantenir-se forts amb complements de calci, vitamines com la D3 i el fòsfor. També pots optar per enfortir el teu sistema immunològic per poder gaudir sense cap molèstia del temps amb la teva família i els teus amics.

Vine a veure’ns a la farmàcia i t’aconsellarem sempre tenint en compte el teu estil de vida. T’esperem!

Per a molts homes la barba forma part de la seva personalitat i els aporta un toc addicional a la seva aparença. Avui us parlem sobre la importància que té la cura de la teva barba, i us donarem alguns consells sobre com pots donar-li la cura necessària.

És indiscutible que la barba forma part d’una de les primeres impressions que causes a la resta de persones: depenent de la importància que li donis a la teva barba lluiràs de maneres molt diferents. A més a més, has de tenir en compte que sota de la teva barba es troba gran part de la teva pell facial, la qual es delicada i necessita una bona hidratació, nutrició i una bona neteja.

Com cuidar la meva barba? 

Per començar, has de tenir en compte que es recomana retallar la barba cada dues o tres setmanes. D’aquesta manera aconseguiràs que es mantingui forta, brillant i saludable, sense oblidar que mostraràs un aspecte cuidat.

Per aconseguir un tall òptim de la teva barba i d’acord a les teves expressions facials, el millor que pots fer és anar a una barberia on realitzaran el tall de la barba amb unes tisores especials, donant-li la forma i l’estil que millor va amb tu.

A l’hora de rentar-la i acondiconar-la has de saber que necessita un xampú i un acondicionador especial si vols cuidar-la i mimar-la com es mereix. Els xampús pel cabell, per exemple, tenen una serie de paràmetres com el pH que són especialment indicats per la part del cos a la que estan destinats, és per això que és important utilitzar cada producte a la seva zona específica d’aplicació.

Trobaràs també altres productes per tenir una barba de 10: olis, cera, sèrums i tònics de barba entre d’altres. Els olis, per exemple, faran que la teva barba tingui una caiguda molt diferent, a més d’una bona aparença i tacte.

Recorda també de raspatllar la teva barba almenys dues vegades al dia, sempre utilitzant la pinta indicada.

Tots sabem que l’exercici físic ajuda a posar-nos en forma, a cremar l’excés de greixos i a tenir uns músculs definits i tonificats. Sabem que el resultat de practicar-lo és un major benestar físic, que podem prevenir malalties i, fins i tot, millor la nostra qualitat de vida. No obstant això, l’esport té un altre benefici al qual no prestem l’atenció necessària: és un hàbit imprescindible per a una correcta salut mental.

Els resultats que ens provoca l’esport a la nostra salut mental no són tan explícits com els físics però existen, i són molt importants.

De quina forma ens afecta?

L’exercici físic actua sobre el nostre sistema nerviós central, estabilitzant algunes proteïnes com les endorfines. Aquestes són responsables de generar una sensació plaent de relaxació i de felicitat i s’activen quan fem esport. Per tant, l’equilibri mental derivat de l’esport és un procés fisiològic objectiu.

Al mateix temps, realitzar un esport de forma freqüent millora la teva autoestima perquè no només et veus millor físicament, sinó que també t’impulsa a superar-te, et mantens motivat i et sents millor amb tu mateix. A més, realitzar esport té una influència directa sobre la concentració i és un component clau de socialització.

La importància de l’exercici físic resideix en la prevenció i el tractament dels desequilibris mentals millorant aspectes com l’estabilitat emocional, la memòria, la confiança i la independència. Un canvi en el teu estil de vida passa necessàriament per un canvi en l’àmbit mental.

Comença avui mateix el teu camí cap a la felicitat i el benestar, i segueix per aquest camí!