Ets un apassionat de l’esport? Ara que s’apropa l’estiu podràs gaudir de l’activitat física a l’aire lliure!

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) aconsella fer uns trenta minuts d’exercici, sempre adaptat a les necessitats de cada persona almenys 5 dies a la setmana. Una vida activa a part de millorar la salut, ajuda a prevenir i tractar diferents malalties.

Si estàs pensant a iniciar una nova rutina esportiva, et proposem que la realitzis a l’exterior: a la terrassa de casa, en un parc, a la platja, la muntanya o on tu vulguis! Tu decideixes!

Practicar esport en un espai obert aporta molts beneficis per la salut. T’ajuda a disminuir l’estrès, et proporciona una major sensació de llibertat i contribueix a millorar l’estat d’ànim de les persones.

Per començar a fer activitat física en un espiar obert només necessites iniciativa, tindre ganes de moure’t i de gaudir de l’esport. Pots iniciar-te en el món del running, pots caminar a pas lleuger o fer rutes amb bicicleta. Però si ets aventurer i t’agrada l’adrenalina, has de provar les activitats extremes. Et proporcionaran grans dosis de benestar mental i físic!

Si encara no estàs del tot convençut de què entrenar a l’exterior és beneficiari pel teu cos, a continuació, t’expliquem alguns dels seus avantatges.

  1. El contacte amb la natura mentre estàs fent esport t’aporta un augment significatiu de l’autoestima i un canvi favorable de l’estat d’ànim. L’aire pur i el sol són complements molt importants per la salut mental de cada persona.
  2. Gràcies a les zones verdes la sensació de llibertat creix i fa que l’estrès disminueixi de manera favorable. La naturalesa és un estímul positiu que ens serveix de distracció.
  3. Quan practiques esport en un espai obert s’alliberen moltes més endorfines (hormones de la felicitat) i encara augmenten més quan es practica acompanyat d’amics o familiars.
  4. A l’exterior acostumes a gastar més calories que en un espai tancat com pot ser un gimnàs. La millor alternativa és anar combinant les dues modalitats, gimnàs i aire lliure.
  5. Com que t’exposes als microbis de la natura i fas exercici, la teva capacitat d’immunitat millora.

Aquests són alguns dels aspectes positius de fer esport a l’aire lliure, així que ja ho saps, no t’ho pensis més i adapta la teva rutina a un espai obert. De ben segur que notaràs una millora del teuestat de salut tant físic, mental com emocional.

Share
This

Post a comment

*