Si t’estàs plantejant provar la copa menstrual o si no la coneixes i vols saber una mica més sobre ella, t’expliquem tot el que necessites abans de començar a utilitzar-la.

La copa menstrual és un recipient que s’insereix a la vagina durant la menstruació per dipositar el flux menstrual. A diferència dels tampons, que també es fan servir internament, la copa menstrual no absorbeix la sang; aquesta queda continguda a l’interior de la copa fins que s’extreu de la vagina i es rebutja el líquid, de manera que la mucositat vaginal queda intacta i no resseca ni altera la flora bacteriana natural.

És una alternativa més econòmica i ecològica que els tampons. Estan fabricades en silicona quirúrgica, materials hipoal·lèrgics, de manera que evita al·lèrgies, inflamacions i l’assecament de les parets vaginals. És la millor matèria primera existent en el mercat, compost per silici i carboni. Al ser reutilitzable, a diferència dels tampons i compreses, no genera cap residu, de manera que contribuïm a l’entorn al 100%.

Un altre dels avantatges és que no se senten les irritacions ni males olors que les compreses i els tampons solen produir durant els dies de la regla. A més, podràs portar-la posada fins a un màxim 12 hores i pots usar-la mentre dorms, cosa impensable amb els tampons.

Aprendre a usar-la és molt fàcil!

1. Renta’t les mans i la copa.

2. Doblega-la forma de C (has de mantenir-la doblegada fins que estigui dins de la vagina).

3. Troba la teva postura ideal per posar-te-(per exemple, a la gatzoneta).

4. Insereix la copa a la vagina i deixa que s’obri.

5. Per retirar-la, estreny la base o inclina-la de costat per trencar el buit, i treu-movent lentament.

Els primers cicles segurament et resultaran una mica més difícil el procés de posar-la i treure-la, així com dominar la “logística” de l’esbandida, l’esterilització, etc. Però amb el temps li agafaràs més confiança i aprendràs a fer-la servir sense complicacions i sense problemes.

Quina és la meva talla?

Sí, has llegit bé, la copa menstrual té talles i has d’escollir la teva perquè la teva experiència sigui satisfactòria. Els paràmetres per tenir en compte a l’hora d’escollir la teva talla són, l’edat, si tens fills o si la teva menstruació és més abundant o menys. Pregunta al teu farmacèutic en el moment d’adquirir-, ells et guiaran.

Quan t’acostumis a ella no la voldràs deixar de portar. És molt còmoda i ni la notaràs!

Share
This

Post a comment

*