Els dies són més curts, la calor va afluixant i la tornada a l’escola ja ha començat. I això significa que l’estiu s’ha acabat i cal tornar a la rutina…

Tornar a la rutina després de dies de vacances se’t fa tot un món? Notes que el sentiment de nostàlgia t’envaeix i l’apatia s’apodera de tu? Si tens aquests símptomes, estàs sofrint la síndrome postvacacional.

Però no t’espantis! Aquesta síndrome és una petita crisi d’adaptació que es pot superar restablint a poc a poc els hàbits previs a l’estiu i retrobant en un mateix les motivacions més profundes.

Sovint reprendre el ritme després del període estival requereix un sobreesforç tant físic com psicològic que pot anar acompanyat d’un estat d’ànim nerviós i agitat. I els principals símptomes físics i psíquics de la síndrome postvacacional són: fatiga, alteracions de la gana, molèsties estomacals, indigestió, disminució de la capacitat de concentració, taquicàrdia, insomni, somnolència, mals de cap, pressió arterial alta, disminució de la capacitat defensiva del sistema immunitari, irritabilitat, nerviosisme, inquietud, pèrdua d’interès i de motivació per la feina, tristesa…

Normalment, la síndrome acostuma a tenir una durada d’uns 2 o 3 dies en els casos més lleus, encara que poden allargar-se, tot depèn del cas de cada persona.

7 CONSELLS PER SUPERAR-LA:

Nous objectius laborals. Ben segur que intentant millorar laboralment ja sigui amb nous processos, buscant quasi la perfecció o simplement sent proactiu/va i establint-te noves metes trobaràs un extra de motivació que t’ajudarà a tirar endavant.

Vida activa. Encara que sigui un consell típic i segur que ja l’hagis sentit moltes vegades, funciona. La pràctica d’activitat física fa que el nostre cos generi endorfines, comunament conegudes com l’hormona de la felicitat. Intenta fer esport almenys 30 minuts 5 dies a la setmana, sempre adaptat a les teves necessitats.

Segueix una dieta sana i equilibrada que et proporcioni tots els elements indispensables per superar la tornada. Allò que ingereixes està directament relacionat amb infinitat de factors, entre ells, l’estat d’ànim. I no oblidis que una dieta sana i equilibrada ha d’anar acompanyada d’uns bons hàbits de vida: menjar 5 vegades al dia, una bona hidratació, menjar pausadament, etc.

Fes activitats apassionants. No deixis només per l’estiu aquelles activitats que tant t’agrada fer i que t’ajuden a desconnectar. Busca activitats que siguin d’oci, esport, afició, formació, etc. i gaudeix-les al 100%.

Enfoca’t amb les coses positives. Intenta ser més positiu i deixa de banda el negativisme. Segur que la tornada a la rutina no està tan malament i acabes trobant coses bones.

Intenta regular el teu ritme de son. Reorganitza la teva rutina nocturna de manera que l’endemà puguis rendir al 100%. Descansar les hores suficients és molt important per estar bé amb tu mateix.

I perquè no, comença a pensar en la pròxima aventura o escapada.
Recorda que una actitud positiva és fonamental SEMPRE! Però quan tornes de vacances encara més. I no t’amoïnis, aquesta síndrome és temporal i passarà.

Share
This

Post a comment

*